Külföld

Hillary Clinton orvosa kipakolt

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2016.09.15 | 08:47

Bakteriális eredetű tüdőgyulladása van, ezért lett rosszul Hillary Clinton szeptember 11-én - derül ki az orvosa által nyilvánosságra hozott jelentésből. A demokrata elnökjelölt antibiotikumokat szed, állapota szépen javul. Az orvosa azt is elírta, hogy a politikus alkalmas az elnökségre, ha megválasztják.

Szerdán, helyi idő szerint az esti órákban, újabb egészségügyi jelentést tett közzé Lisa Bardack, Hillary Clinton orvosa, és egyúttal részletekkel szolgált az elnökjelölt általános egészségi állapotáról is. Közölte, hogy páciense állapota “szépen javul az antibiotikumokkal és a pihenéssel”, a demokrata párti elnökjelölt “továbbra is egészséges és fitt ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnökeként szolgálhasson”.

Hillary Clinton
Hillary Clinton orvosa szerint egészséges – Fotó: Aaron Vowels/Flickr

A két oldalon részletezett egészségügyi jelentésben Bardack közli azt is, hogy a tüdőgyulladástól eltekintve Hillary Clinton “általános orvosi vizsgálata normális eredményeket” hozott és az elnökjelölt “kiváló szellemi kondícióban” van. A doktornő beszámol arról is, hogy szeptember 2-án is megvizsgálta Clintont “24 órája tartó hőemelkedés, vértolulás és fáradtság” miatt. A jelentésből kiderül továbbá az is, hogy Lisa Bardack az idén januárban fül-, és arcüregfertőzéssel kezelte Hillary Clintont.

Nem fertőző

A tüdőgyulladást múlt pénteken állapították meg, miután egy mellkasi CT-vizsgálat gyulladást mutatott. A gyulladás enyhe és nem fertőző – olvasható a jelentésben. Az elnökjlöltnek Levaquin nevű antibiotikumot írtk fel, a gyógyszert tíz napig kell szednie Clintonnak.

A tüdőgyulladás hírét csak vasárnap hozták nyilvánosságra, miután az elnökjelölt a 2001. szeptember 11-i terrormerényletekre emlékező ünnepségen New Yorkban rosszul lett és távozott a helyszínről.

A tüdőgyulladásra felírt antibiotikumok mellett Hillary Clinton még háromféle gyógyszert szed: pajzsmirigy-alulműködésre és pajzsmirigy-rendellenességekre, vérhígításra és allergiára. Ezen kívül B12-es vitamint is kap. Lisa Bardack arról is tájékoztatott, hogy Clinton oltásait “frissítették”, mammográfiai leletei semmiféle kóros eltérést nem mutatnak, és a laboratóriumi leletek is normális értékeket jeleznek. A koleszterinszintje szintén normális, viszont a vérzsírszintje kicsit magas. A demokrata elnökjelölt vérnyomása a legutóbbi méréskor 100/70 volt.

Az alelnökjelölt is egészséges

Szerdán este nyilvánosságra hozta az egészségi állapotáról készült részletes jelentést Tim Kaine szenátor, a demokraták alelnökjelöltje is. A virginiai szenátor átfogó orvosi vizsgálatát a kongresszus belgyógyásza, Brian P. Monahan végezte, aki szerint Kaine “általános egészségi állapota kiváló”, rendszeresen, hetente háromszor végez testmozgást, legnagyobb traumája eddig egy kulcscsonttörés volt, és egyszer kifordult a válla. Sebészi beavatkozáson csupán egyszer esett át, az se volt hatalmas műtét: egy fogát kellett kioperálni. A szenátor nem szed gyógyszert. A jelentés arra is kitért, hogy Kaine családjában előfordult mell- és prosztatarák.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló