Külföld

A csaló tévésztár 14 napot ül, de öt évet kap, aki hamis lakcímen íratja a fiát suliba?!

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.16 | 10:48

Jobb oktatást akart mindkét anya, a fehér gazdag nő és a hajléktalan connecticuti asszony is. A körzetes iskolánál szigorúak voltak, az elit egyetemi botránynál már nem annyira.

Felicity Huffman színésznő távozik a bíróságról (kép: Joseph Prezioso / AFP)

Pár éve azért tartóztattak le egy bridgeporti anyát, mert nem a valós lakcímüket tüntette fel a fia iskolai beiratkozásánál. Öt év börtönt kapott az asszony, mert olyan körzeti intézménybe járatta a gyerekét, amelyre nem voltak jogosultak.

via GIPHY

A 2011-re datálható eset főszereplője ráadásul hajléktalan: Tanya McDowell mindössze egy jobb életet szeretett volna ötéves sráca számára, így Andrew-t a szomszédos Norwalk város egyik általános iskolájába íratta be. A regisztrációs papírokon a bébiszitterük lakcímét tüntette fel. Akkortájt egy teherautón éltek, illetve hajléktalanszállókon és egy bridgeporti lakásban húzták meg magukat éjszakára. A nő ellen a vád: visszaélés – oktatást „lopott” gyermeke számára.

Ki a fene gondolta volna, hogy azzal, ha jót akarok a fiamnak, ilyen bajt hozok a fejünkre? Nincs mentségem arra, hogy nívós oktatást intéztem a gyerek számára, és azt is elismerem, hogy korábban volt drog-üzelmem.

– mondta a nő, aki állt már bíróság előtt egy kábítószeres ügy miatt.

 

View this post on Instagram

 

Sharing the SAG award victory with @felicityhuffman

A post shared by WilliamHMacy (@williamhmacy) on

Érdekes kontraszt, hogy 2019. szeptember 13-án Felicity Huffmant is elítélték, szintén egy iskolai csalás miatt. De a dúsgazdag színésznő alig 14 napot kapott – illetve némi anyagi vonzata is lett annak, hogy a lányának egyetemi tesztjét – egy kisebb vagyonért cserébe – a bennfentesek feljavították.

Egy harmadik, oktatással kapcsolatos esetben egy ohiói anya is hazudott már a kislánya érdekében.

via GIPHY

Kelley Williams-Bolar 2011-ben 10 napos zárkát érdemelt, mivel iskolát szerettek volna váltani, és egy másik körzetbe íratta a lányát, kamu lakcímmel. Fizethetett volna 30 ezer dollárt is a trükkért, ám ő inkább bevonult.

2019-ben egy olyan adatpár is napvilágot látott, mely nagy különbséget mutat az oktatási intézmények állami támogatásai közt. A fehérek lakta körzetek iskolái 23 milliárd dollárral több pénzből gazdálkodhatnak, mint a többi rassz által preferált sulik. Pedig a gyerekek létszáma megegyezik a kimutatás szerint.

 

John Legend is szót emelt a visszásságok miatt:

Érthető, ha mindenki kiakad, mikor egy jól szituált fehér illető csak nyúlfarknyi büntetést kap, a szegény színesbőrű pedig éveket tölthet a rács mögött. De nem az volna a jó megoldás, hogy az első is üljön többet – inkább mindketten ússzák meg enyhébb büntetéssel! Előre kellene lépni, nem hátrafelé.

– írta Tweetjében.

 

View this post on Instagram

 

Miles ❤️ Thailand 🇹🇭

A post shared by John Legend (@johnlegend) on

Majd a kétgyerekes apa hozzátette, hogy őrületes dolog, ha valaki öt évet kap csak azért, mert nem a körzetes suliba járatja a fiát.

Mindenki, aki részt vett ebben a döntéshozásban, szégyellheti magát!

utalt a McDowell-ügyre. A zenész szerint azzal sem nyer sokat senki, ha a Született feleségek sztárját 14 napra, vagy ha annál hosszabb időre vonják ki a forgalomból, teszi hozzá a Yahoo.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló