Külföld

60 millió forint kártérítést kell fizetnie, miután megölte erőszaktevőjét

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.20 | 11:18

Pieper Lewis egy 17 éves iowai tinédzser, akit öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, emellett közel 60 millió forint (150 000 dollár) kártérítés kifizetésére köteleztek, mert megölte erőszaktevőjét.

A lányt 15 éves korában rabolták el és kényszerítették prostitúcióra. Elrablója kést szorított a nyakához, és kényszerítette, hogy látogassa meg a 37 éves Zachary Brooksot, aki rendszeresen megerőszakolta őt. Miután a férfi megerőszakolta, a lány az éjjeliszekrényen talált késsel leszúrta a férfit, dühében harmincszor. Lewis a bíróságon elismerte, hogy szándékos volt a gyilkosság.

A lány matektanára döntött úgy, hogy gyűjtést indít, hogy bizonyítsa, mennyien támogatják a lányt és tudják, hogy ebben a történetben ő az áldozat. 450 000 dollár (közel 120 millió forint) gyűjt össze az adományokat gyűjtő számlán, ez pedig háromszor annyi, mint az eredetileg kitűzött összeg. Így ki tudják fizetni a megölt férfi családját, a maradék pénzből pedig szeretnék támogatni Lewist abban, hogy folytassa tanulmányait, akár egy saját vállalkozás beindításában, vagy arra is felhasználhatja a számára összegyűjtött pénzt, hogy más fiatalokon segítsen, akik hozzá hasonlóan szexuális bűncselekmények áldozatai.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló