Külföld

Újabb rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.20 | 09:42

Sikeresen teszteltek egy új, szatellitek kilövésére képes rakétát – számolt be az észak-koreai állami média.

Kim-Dzsongun személyesen felügyelte a kísérletet, amit a Sohae szatellit-kilövő állomáson hajtottak végre, Phenjantól észak-keletre. A KCNA állami hírügynökség szerint hatékony hordozó kapacitást biztosítana az országnak a motor, melyet most teszteltek, és a Föld megfigyelésére segítenék vele elő.

Az elkövetkező néhány évben Észak-Korea csatlakozhatna a föld körüli szatellitek tulajdonosaihoz – nyilatkozta Kim-Dzsongun, aki még több rakétakísérletet szeretne azért, hogy ez megvalósulhasson. Phenjan azt állítja, hogy kizárólag tudományos céljaik vannak, de az USA, Dél-Korea és Kína is amiatt aggódik, hogy interkontinentális ballisztikus rakéták fejlesztése a valódi cél.

Elemzők szerint a diktátor a fenti kijelentésével is arra célzott, hogy hamarosan újabb nagy hatótávú rakétákat lőhetnek ki Észak-Koreából.

Nemrég Phenjan elvégezte ötödik atomkísérletét annak ellenére, hogy az ENSZ megtiltotta számára az ilyen tevékenységet. Az USA megegyezett Kínával, hogy együttműködnek az erre szánt válaszlépésben. Névtelen diplomáciai források szerint már zajlanak a tárgyalások a két ország között a lehetséges ENSZ-szankciókról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló