Külföld

Három napig volt egyedül Szibériában egy hároméves gyerek

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.23 | 10:18

Dédnagyanyja felügyelete mellett kutyákkal játszott egy oroszországi kisfiú, amikor feltehetően az egyik állatot követve eltűnt az erdőben. Három napig volt egyedül egy medvék és farkasok lakta területen, de sértetlenül találták meg.

Több mint 100 ember kereste a dél-szibériai Khut faluból eltűnt kisfiút, aki három napig volt egyedül egy fagyos erdőben. Egy helikoptert is bevetettek a kereséséhez. Mindössze egy szelet csoki volt a zsebében, ennyi élelemmel húzta ki három napig.

A hős kisfiú azonban sérülés nélkül megúszta, de hatalmas szerencséje volt: egy helyi mentős vezető, Ayas Saryglar szerint „nagyon veszélyes megpróbáltatást” élt túl.

„Farkasok és medvék is vannak az erdőben. A medvék most télre hízlalják magukat. Bármit megtámadhatnak, ami mozog. Ráadásul napközben meleg van, de éjszaka fagyni szokott.” – tette hozzá.

Végül a falu mellett három kilométerre találták meg, nagybátyja kiáltására válaszolt. Ott lévők szerint azt kérdezte tőle, amikor az megölelte, hogy jól van-e a játék kisautója.

„Az egész falu megünnepli a túlélését. Maugli lett a második neve.” – mondta egy másik jelenlévő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló