Külföld

A tíz éve eltűnt brit kislány elrablója körül újra szorulhat a hurok

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.29 | 18:13

Jött rá anyagi támogatás, így újraindulhat a nyomozás.

Az Unilad információi szerint jövőre újra nekiáll a Scotland Yard, hol felderítsék, hol tartózkodik Madeleine McCann. 154 ezer fonttal járul hozzá a munkához a Home Office. Maddynek 2007 májusába veszett nyoma, egy portugáliai családi nyaraláson. Praia da Luzban voltak, mikor május 3-án este fél kilenckor a szülők lementek az apartmanból barátokkal vacsorázni. Fél óra múlva az apa megnézte az aló gyermeket, akkor még minden rendben is volt. Nem sokkal később az anya is felszaladt, és akkor már sehol sem találta a kicsit, a hálószobája ablaka viszont nyitva volt.

A Scotland Yard 2011-ben kezdett egy saját nyomozásba, a londoni Met Police pedig közel 500 vizsgálatot folytatott le, 8000 megfigyelést végzett és 650 szexuális szabálysértésben érintett személyt vizsgált eddig.

Kate és Gerry McCann szerint volna még elvégezni való feladat, melyhez elő kell teremteni az anyagiakat.

David Collins, a Sunday Times bűnügyi tudósítója így kommentálta az esetet Twitteren:

A Grange-művelethez, mely a McCann kislány megtalálását tűzte ki célul, házhoz állt 154 ezer font. A Met folytatja a nyomozást, legalább 2018 márciusáig.

Két éve már nem 29 detektív dolgozott az ügyön, számukat lecsökkentették négyre. A rendőrség több támogatást szeretett volna kapni, mert szerintük már nem sok hiányzott ahhoz, hogy elkapják a gyerekrablót.

Most a Metropolitan Police jóvoltából, újult erőkkel folytatódhat az időközben már 14 évessé cseperedett lány felkutatása.

Ebben a hónapban merült fel a Netflix részéről, hogy dokumentumfilm készülhetne a megrázó esetről, de ehhez a szülők nem járultak hozzá. A streamelő szolgáltató elképzelése az volna, mint a Making a Murderer esetében – meginterjúvolnák a történet központi szereplőit és a nyomozókat is. Tavaly, Amanda Knox közreműködésével mutatták be a brit diáklány, Meredith Kercher tragédiáját feldolgozó műsort, aki Olaszországban, Perugiában lett gyilkosság áldozata.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.