Külföld

Vonatbaleset New Jersey-ben: egy halottról tudni, több mint 100-an megsérültek

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.29 | 16:48

Nem tudott lelassítani, és az állomásba csapódott egy vonat a New Jersey-i Hoboken állomáson, helyi idő szerint reggel fél 9-kor. Több mint 100-an megsérültek, többek állapota súlyos, kritikus. A halottak számáról nincs biztos információ, a legnagyobb hírportálok egy halottról írnak.

A jegyellenőrző kapukon keresztül a váróterem területére csapódott be egy vonat az Egyesült Államok keleti partvidékének nagyvárosában, New Jersey-ben. A katasztrófa a Hoboken nevű kerület állomásán történt. Az első hírek szerint baleset történt: az NBC hírtelevízió portálja hivatalos forrásokra hivatkozva azt írja, hogy forgalomirányítási hiba történt.

A halottak számáról sincs egyelőre biztos információ. A CNN úgy tudja, hogy legkevesebb egy áldozat van. Az NBC korábban azt írta, hogy hárman biztosan meghaltak. Később módosították a cikket: az új változatban már azt írták, hogy csak egy halottról tudni biztosan. Az egyik áldozat állítólag egy nő, aki nem a vonaton volt, hanem a peronon várakozott, amikor nagy erővel az állomásba csapódott a szerelvény.

A sebesültek számáról is eltérnek az adatok. A CNN 75 sebesültről ír, máshol 100 fölé teszik a baleset sérültjeinek számát.

Egy vasúti munkás arról is beszélt a CNN-nek, hogy az állomásépület egy része a vonat első kocsijára omlott, ott sokan megsebesülhettek. A mentés jelenleg is zajlik.

Egy szemtanú szerint a vonat annyira gyorsan haladt, hogy amikor egy falnak ütközött, hogy az egész szerelvény felrepült a levegőbe.

A közösségi médiában is rengeteg fotó jelent meg a balesetről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.