Külföld

A szekrény mögül rángatták ki a legkeresettebb maffiafőnököt

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.07 | 14:36

Antonio Pelle az egyik legkeresettebb olasz maffiafőnök volt. 2008-ban letartóztatták, de megszökött és azóta egy rejtett szobában bujkált a saját házában.

A Sopranos óta tudjuk, hogy az olasz maffiafőnökök, olyanok mint a cápák, veszélyesek, szívósak, bármire képesek és mindig mennek előre. De azért, ha ezt a sopranosban vagy más maffiafilmben kátjuk, azt mondtuk volna, hogy jól van már, milyen hatásvadás és erőltetett. Az olasz rendőrök ugyanis öt év után fogták el az egyik legveszélyesebb maffiafőnököt, aki egész idő alatt végig a saját házában bujkált. Antonio Pelle egy rejtekszobát alakított ki a házban, a szekrény mögött, itt bukkantak rá a héten.

A Reuters most egy videót is közzétett Olaszország legkeresettebb bűnözőjének elfogásáról, ezen látszik, ahogy Pelle kissé szerencsétlenül kúszik elő a rejtett helyiségből.

Az 54 éves Antonio Pelle Olaszország egyik legnagyobb és legerősebb klánját vezette 2008-as letartóztatásáig. A cseles bűnöző azonban három év után egy orvosi kezelés közben meglógott.

Az egyik legkeresettebb olasz bűnöző volt

A rendőrök azóta próbáltak a nyomára akadni, miközben Pelle a dél-olaszországi Benestarében lévő gyönyörű otthonában húzta meg magát. Az Italian Insider azt írta, hogy

a házban kialakítottak egy rejtett szobát, ahova a hálószoba és a fürdőszoba közötti titkos folyosón lehetett lejutni.

Szerdán ötven rendőr kutatta át az épületet és a rejtekhelyen meg is találták a maffiózót.

Antonio Pelle az egyik legkeresettebb olasz bűnöző volt. Korábban húsz év börtönre ítélték kábítószer és fegyver csempészés miatt. A klánjára 2007-ben figyeltek fel a hatóságok és média, amikor egy duisburgi olasz vendéglőben hat embert mészároltak le bosszúból.

maffia

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló