Külföld

Sokkoló, hogy élnek a nyugati terroristák gyerekei a szíriai táborokban

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.09 | 14:26

Azok, akik annak idején fejlett nyugat-európai országokat hagytak maguk mögött, hogy csatlakozhassanak az ISIS terrorszervezethez Szíriában, ma mind hontalanok. Nagyobb baj, hogy a gyerekeik is.

A BBC egy olyan család történetét mutatja be, aki 2015-ben még Londonban éltek, és átlagos hétköznapjaik voltak. Ma a családfő halott, a kisfiú halott, a három lány – 7, 9 és 12 évesek – pedig egy kurd fogolytáborban élnek, primitív körülmények között, de édesanyjukkal.

Az egykori terroristákat a hazájuk – jelen esetben Nagy-Britannia – természetesen nem fogadja vissza. Az utóbbi hetekben viszont sikerült elérni nemzetközi gyermekjogi aktivisták egy csoportjának, hogy azok a kisgyerekek, akik még nincsenek 14 évesek, tehát nem önszántukból csatlakoztak az ISIS-hez, esetleg már Szíriában születtek, visszatérhessenek az országba, ahol a szüleik azelőtt állampolgárok voltak.

Mint ahogyan ebből a videóból is kiderül, az ISIS-szülők ugyanakkor hallani se akarnak arról, hogy elszakítsák tőlük gyerekeiket – akkor se, ha a táborokban a halál vár rájuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló