Külföld

Jane Fonda a klímáért kezdett tüntetni, máris letartóztatták

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.12 | 12:27

A 81 éves színésznő rendszeresen fog a Capitoliumnál protestálni.

Jane Fonda nemrég költözött Washingtonba, és máris a hűvösre került. A 81 éves színésznő egy, a Capitoliumnál zajló demonstráción vett részt október 11-én: az amerikai kormánytól konkrét klímavédelmi lépéseket várt egy csoport tüntető.


Több felvétel került ki a netre vörös kabátot és újságosfiú-sapkát viselő művésznőről, ahogyan a kongresszus épületénél előállítják őt és bő egy tucat társát.


A rendőrök összesen 16 személyt vettek őrizetbe, akik engedély nélkül jelentek meg tábláikkal a törvényhozás székhelyénél – áll a Capitolium közleményében.

A vád ellenük gyülekezés és zavarkeltés. Fondáék azt szerették volna elérni, hogy a törvényhozók vegyék végre komolyan a világunkat sújtó krízist, amely kihalással fenyegeti az emberiséget.

 

View this post on Instagram

 

Another day in #Cannes2018 with #LorealParis on the famous stairs of the Palais des Festivals @lorealhair @lorealmakeup #L’Oreal

A post shared by Jane Fonda (@janefonda) on

Ketyegő bomba, amin ülünk. Nincs sok időnk, sürgősen tenni kell valamit.

nyilatkozta a hollywoodi sztár, aki négy hónapja költözött a fővárosba, hogy minden pénteken kiálljon a klímáért – ami rendszeres letartóztatást is jelent számára.

Jövőre egy Netflixes forgatást tervez, Grace and Frankie címmel, és amíg a munka nem indul meg, addig aktívan politizálni fog.

Odaviszem a híres testemet D.C.-be, minden egyes héten. Lőgyakorlat Pénteknek hívom ezeket az alkalmakat. Polgári engedetlenséggel hívjuk fel a figyelmet az ügy fontosságára.

nyilatkozta a kétszeres Oscar-díjas díva, aki fő inspirációjának Greta Thunberget nevezte meg.

A 16 éves svéd klímaaktivista ébresztően hatott az idős hölgyre:

Mikor Greta kimondta, hogy úgy kell viselkednünk, mintha égne a házunk, akkor belém hasított, hogy igaza van.

 

View this post on Instagram

 

Here’s me on the red carpet of LA Museum of Modern Art gala

A post shared by Jane Fonda (@janefonda) on

Fonda nem most kezdett élni civil jogaival: már 1970-ben is kiállt, akkor a háború ellen. Fort Meade felé tartott, hogy a Vietnamba induló katonákhoz szóljon, mikor lekapcsolták. A Hanoi Jane becenevet pedig ’72-ben ragasztották rá.

via GIPHY

Amint Trump elnök kimutatta a foga fehérjét, akkor a színésznő a vején, illetve a lányán keresztül próbálta elérni. De sem Jared Kushner, sem Ivanka Trump nem nyújtott segítő kezet neki.

Annyira elkeseredtem, hogy bármit megtennék már.

Még 13 letartóztatás biztosan vár rá, teszi hozzá a Yahoo.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.