Külföld

Hillary Clinton alatt is rezeg a léc: újabb WikiLeaks kiszivárogtatások

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2016.10.13 | 06:10
  • trendindex: 2

Messze nem annyira kompromittáló anyagok kerültek elő Hillary Clintonról, mint alig pár nappal korábban Donald Trumpról, de az újabb e-mail áradatban akadnak kínos információk is.

Nem mindenki - Fotó: Ethan Miller/Getty Images
Nem mindenki – Fotó: Ethan Miller/Getty Images

Újabb 1200 email hozott nyilvánosságra a WikiLeaks, állítólag valamennyi az amerikai demokraták kampányfőnöke, John Podesta magán elevelezéséből származik.

Hillary Clinton kampánystába váltig azt állítja, Moszkva áll a kiszivárogtatások háttérében, minthogy így akarják befolyásolni a választások kimenetelét is akár. Korűbban a Fehér Ház is megszólalt az ügyben, azt mondták, a hackertámadásokat komolyan veszik és a háttérben állók “arányos” válaszra számíthatnak.

A szerdán nyilvánosságra hozott 1200 oldalnyi email számos témát érint, és azokból sokféle – részben korábban már cáfolt – információ derül ki, s a levelekből az amerikai médiumok, többnyire párt-, illetve elnökjelölt melletti elköteleződésük szerint szemezgettek. A Politico böngészte át azt a mintegy nyolcvan oldalt kitevő email-váltást, amely Hillary Clinton és John Podesta között zajlott, s amely a lap szerint lényegében alátámasztani látszik azt, amit kampányában a demokrata elnökjelöltségért küzdő Bernie Sanders szenátor mindig is hangoztatott, hogy tudniillik Clinton a Wall Street és a nagybankok lekötelezettje.
Az újabb kiszivárogtatásokra a Clinton-csapat egyik szóvivője, Glenn Caplin azzal válaszolt: “A WikiLeaks azt bizonyítja, hogy nem más, mint a Kreml propaganda-szárnya, amely elvégzi Putyin piszkos munkáját, és célja Trump hatalomra segítése.”

Pár nappal korábban Donald Trumpról került ki egy videó, amelyben a republikánusok elnökjelöltje a maga suttyó stílusában becsmérli a nőket. A kínos részleteket egy bocsánatkéréssel megpróbálta helyre tenni Trump, de úgy tűnik, nem sok sikerrel: sorra hagyják el párttársai, és nem csak a demokrata pártállású női szavazók égetnék meg, hanem a republikánusok is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló