Külföld

Vérfagyasztó a videó, ami a Hamasz legsötétebb bugyrából előkerült

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.25 | 09:48

Összevágtak egy anyagot a Hamasz vérengzéseiből.

Az izraeli hadsereg sajtótájékoztató keretében mutatta be a Hamász október 7-i vérengzéséről szóló, frissen összevágott videót, hangsúlyozva az Izrael elleni támadás brutális voltát.

Az eseményen a hadsereg számos órányi anyagot osztott meg újságírókkal, amelyeket testkamerák, térfigyelő kamerák, mobiltelefonok és autók fedélzeti kamerái rögzítettek. Ezen felvételekből 43 perces összeállítást készítettek, amit egy Tel-Aviv melletti katonai bázison mutattak be a sajtónak. A vetítés zárt volt, és a résztvevőknek nem volt engedélyük videókat készíteni a bemutatóról.

A prezentációban láthatók voltak olyan videók is, ahol a Hamász fegyveresei nevetgélve és jó hangulatban lőttek le civileket az úton. Az egyik legmegdöbbentőbb felvételen egy kibucban élő apa látható, aki két kisfiával igyekezett az óvóhelyre menekülni. Azonban a Hamász terroristái egy gránátot dobtak hozzájuk, megölték az apát, és megsebesítették a gyerekeket. Az egyik gyermek a testvére mellett a földön fekve azt kérdezte, miért maradt életben pont ő.
Az elkövető terroristák közül egy pedig nyugalomban bejutott az épületbe, megtalálta a hűtőszekrényt, és belekortyolt egy üdítőbe, miközben a sebesült, üvöltő gyerekeket életben hagyták.

A bemutató anyag tartalmazott egy hangfelvételt is, amelyen a Hamász egyik fegyverese egy áldozat telefonjáról hívta szüleit Gázában, és azzal büszkélkedett, hogy “legalább tíz zsidót ölt meg puszta kézzel.” Hozzátette: “Anya, a fiad egy hős.”

A prezentáció során látható volt, ahogy egy kibucban a Hamász fegyverese a földön fekvő holttestekbe lőtt, és egy kerti kapával megpróbált valakit lefejezni, aki még életben lehetett.

Michael Edelstein vezérőrnagy, az Izraeli Védelmi Erők volt gázai hadosztályparancsnoka a bemutató után azt mondta, hogy az Izrael és a Hamász közötti történéseket egyes médiumok próbálják összehasonlítani. Azonban ő és a prezentáció nézői is úgy érzik, hogy ilyen összehasonlítás érthetetlen és elfogadhatatlan azok számára, akik látták az anyagot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló