Külföld

Most akkor Clintonra szavaznak Bushék, vagy nem?

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.02 | 19:53

Kedden este George P. Bush azt mondta, hogy nagybátyja, George W. Bush korbbi elnök Clintonra szavaz. Aztán hátrahőkölt: „csak spekulált” – állította. Korábban még korábbi elnökről, George H. W. Bush-ról pletykálták, hogy republikánus létére Trump ellenfelét pártolja. Most akkor mi van?

Nem világos, hogy melyik oldalon áll a Bush-elnöki dinasztia, egyértelmű választ egyikük (környezete) sem adott arra, hogy ki mellé ikszelnek november 8-án.

Kedden a fiatalabb Bush-elnök unokaöccse, George P. Bush egy republikánus gyűlésen lebegtette meg, hogy nagybátyja és annak édesapja a demokrata Hillary Clintonra szavazhatnak. Aztán amikor később újságírók arra kérték, hogy tisztázza az elmondottakat, azzal ködösített, hogy csak spekulált, nem tudhatja biztosra, hogy ki kire szavaz majd.

"Mi legyen, fater?" Kép: Getty/Kevork Djansezian
“Mi legyen, fiam?” Kép: Getty/Kevork Djansezian

Rátesz egy lapáttal a fentiekre az a szeptemberi hír, miszerint George H. W. Bush is Clintonra voksol majd – ez az információ egy családi barátjuktól, Kathleen Hartington Kennedy Townsendtől származik. Bush szóvivője nem erősítette meg az értesülést.

Az egész onnan eredhet, hogy Donald Trump korábban többször nyíltan támadta az elnökjelöltségre szintén pályázó Jeb Bush-t, George P. édesapját. Nem tudni, hogy a korábbi elnökök mennyire pöccentek be ezen, de az is biztos, hogy nem ők lennének az egyetlen republikánusok, akik a demokrata jelöltet támogatják.

(Nyitókép: Getty/Kevork Djansezian, forrás: Uproxx/Politico)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló