Külföld

Joe Biden az Egyesült Államok új elnöke!

  • Szerző:homarton
  • 2020.11.07 | 17:49

Legyőzte Trumpot az elnökválasztáson.

Magyar idő szerint szombat délután dőlt el, hogy Joe Biden megnyerte Pennsylvaniát, ezzel az elnökválasztást is. A veterán demokrata politikus lett az Egyesült Államok 46. elnöke.

JIM WATSON / AFP

A CNN magyar idő szerint szombat 17.30 előtt nem sokkal nyilvánosságra hozta, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt nyerte a 20 elektort jelentő Pennsylvania államot, ezzel biztossá vált, hogy megvan Bidennek a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazat.

Ezzel eldőlt: Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A győztes az esti órákban mond majd beszédet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABC7 Eyewitness News (@abc7la) on

Az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő államban a hírcsatorna összesítése szerint Biden a szavazatok 98 százalékának feldolgozása alapján 3 345 724 szavazatot kapott, míg a hivatalban lévő, republikánus párti Donald Trumpra 3 311 310 ember szavazott. A kettejük közötti különbség 34 414 szavazat.

Az elnököt hivatalosan a decemberben összeülő, 538 tagú elektori kollégium választja majd meg, ahol a győztesnek 270 elektor szavazatára van szüksége az elnökké választáshoz. Biden Pennsylvania megnyerésével jelenleg 273 elektor támogatását bírja a CNN szerint, mig a hivatalban lévő elnök, Donald Trump 213 elektor támogatását bírja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló