Külföld

Embertelen fogságban, kínok között tartanak száz delfint Oroszországban

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.13 | 16:22

Ráadásul az egész teljesen illegális, egy drónfelvétel buktatta le őket.

Kép: Pixabay

Száznál több cetfélét tartanak fogva Oroszország távoli, keleti részén. A Csendes-óceánban kerítették el őket úgy, ahogy az alábbi videóban látszik:

Pontosan tizenegy kardszárnyú delfint, és kilencven belugát számoltak a videón. Egy angol állatvédő szervezet szerint ilyen kegyetlen bánásmódban még sosem részesültek ezek az állatok, és ez a tevékenységük minden bizonnyal illegális. Ezeket az állatokat kizárólag tudományos céllal lehet befogni, az aktivisták szerint viszont itt eladásra szánják őket.

Úgy tartják, hogy a delfineket kínai vidámparkoknak és állatkerteknek adják el, egy delfin kerülhet akár hatmillió dollárba is. A Telegraph szerint ennyit hajlandóak fizetni a kínai parkok a saját „Szabadítsuk ki Willy-t!” produkciójukért.

Jogi kiskaput használnak

2013 és 2016 között tizenhárom kardszárnyú delfin kerül így Kínába, ugyanis eladni illegális őket, a bérbe adásukat viszont nem tiltja törvény, szóval valami ilyesmi megoldásról lehet szó. Mindeközben a fogva tartó cég azt mondja, hogy tudományos és edukációs céllal tartják ott az állatokat. Mindezt olyan módon, amit az orosz Greenpeace kínzásnak nevez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló