Külföld

Ha én elmegyek, ki kezeli a betegeimet? – kérdezte a doktor, mielőtt megölték

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.14 | 15:48

Dr. Hammam Alloh gázai orvos szombaton vesztette életét egy légicsapás áldozataként az otthonában. Most előkerült az utolsó interjú a doktorral.

Dr. Hammam Alloh október 31-én egy független YouTube-csatornának, a Democracy Now-nak beszélt arról, hogy humanitárius krízis van Gázában. Az Al-Shifa Kórház is támadás áldozata lett, nincs áram és víz, három koraszülött baba is meghalt, mert nem kaphattak megfelelő ellátást (nb.: Izrael azóta közölte, hogy segít a beteg csecsemők és kisgyerekek evakuálásában).

A riporter feltette a kérdést, hogy miért nem megy a doktor délre, ahol nem folynak harcok, ott nagyobb biztonságban volna. Az orvos felindultan válaszolt:

“Ha én elmegyek, ki látja el a betegeimet?! Nem vagyunk állatok, hogy orvosi ellátás nélkül kelljen élnünk!”

– majd hozzátette:

“Mit gondol, azért tanultam 14 éven át, azért esküdtem fel a gyógyításra, hogy meneküljek és mentsem az irhámat, és ne gondoljak a pácienseimre?!”

Alloh végül maradt északon, és nem sokkal az interjú után feleségével, apjával, apósával és sógorával együtt mind meghaltak egy légicsapás során.

A palesztinok Izraelt aránytalan, népirtás szintű támadással vádolják, míg Izrael a Hamaszt vádolja azzal, hogy emberi pajzsként használja a gázai lakosságot, míg ők a föld alatti terroralagutakban rejtőznek vagy Katarban koktéloznak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló