Külföld

Tizenötödszörre se volt hajlandó terroristának nevezni a politikus a Hamaszt, a riporter tajtékzott!

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.14 | 11:48

Forró percek Nagy-Britannia tévés moguljának műsorában...


Aki nem akarja a jobb oldali tévében Nógrádi Gyuri bácsi, a baloldaliban meg Tarjányi Péter elemzéseit hallgatni állandóan az Izrael-Hamasz háború ügyében, az kétségkívül a Piers Morgan híres Uncensored című műsorát vagy az Al Jazeera-t követi. Piers igyekszik középen maradni, hív palesztin és izraeli vendégeket is, és mindkét oldal képviselőit szembesíti az általuk elkövetett jogsértésekkel és háborús bűnökkel.

Tegnap Jeremy Corbyn munkáspárti képviselő volt az egyik vendége, aki nemrég azonnali tűzszünetet követelő tüntetésen vett részt. Corbyn azzal váltotta ki már korábban is ellenszenvét, hogy 2015-ben egy közel-keleti politikusokat tömörítő összejövetelen “Hamaszos barátunknak” nevezte a terrorszervezet egyik tagját – bár állítása szerint csak angolos udvariasságból, igazi tartalom nélkül.

Piers rámutatott arra, hogy bár borzasztó, hogy az IDF kórházakat bombáz, azért a kórházak alatti alagutakban ott a Hamasz, és hát őket valahogy el kell tüntetni. Ezen a ponton a stúdióban heves vita alakult ki. A műsorvezető mindenképpen azt akarta, hogy a politikus kimondja, hogy a Hamasz egy terrorszervezet, Corbyn pedig minden esetben kitérő választ adott.

A helyzet – a maga abszurditásában – akkor kezdett tragikomikussá válni, amikor Pies tizenötödszörre is azt üvöltötte: TERRORSZERVEZET A HAMASZ VAGY NEM? EGYENES VÁLASZT KÉREK! – majd válasz híján azt kezdte ismételgetni, hogy ez az ő műsora, és az ő kérdéseire kell válaszolni… vendége szerint azt, amit ő akar hallani. Egy ponton túl a komoly beszélgetés így komédiába fulladt, noha még így is vérpezsdítő, hogy az angoloknál legalább vannak még izgalmas vitaműsorok.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló