Külföld

Tovább lassul a fertőzés terjedése Spanyolországban

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.17 | 10:18

Végre vannak jó hírek.

Tovább lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Spanyolországban, a százezer lakosra vetített esetszám 470-re csökkent a pénteki 498-ról – tájékoztatott Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

Fotó: Pixabay

A járványügyi vezető közölte: az elmúlt 24 órában 3321 új fertőzöttet igazoltak a tesztek. A regisztrált esetszám több mint 38 ezerrel emelkedett a legutóbbi, pénteki adatösszesítés óta. A koronavírust a járvány kezdete óta 1,49 millió embernél mutatták ki Spanyolországban.

A fertőzöttség mértéke eltérő az ország tartományaiban: legmagasabb arányban még mindig az észak-afrikai Ceuta autonóm városban fordul elő, ahol százezer emberből jelenleg 872-en fertőzöttek. Pénteken ez a szám 996 volt. Továbbra is a Kanári-szigeteken a legkevesebb a koronavírusos eset: százezerből 80-an. Fernando Simón hangsúlyozta: egyelőre nem mérséklődött a kórházban kezeltek, illetve az intenzív terápiára szorulók száma.

Mint mondta, egy pácienst átlagosan 20 napig kezelnek intenzív osztályon, tehát az egészségügyi ellátásban késleltetve mutatkozik majd meg a fertőzésszám csökkenése.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló