Külföld

Ugye nem trófeaként végzi Mufasa, a fehér oroszlán?

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.18 | 07:22

Aláírást gyűjtenek az állatvédők érte, és már Russell Crowe is a védelmébe vette.

Egy dél-afrikai menedéken húzza meg jelenleg magát Mufasa, a három éves fehéroroszlán. Sokan aggódnak azért, hogy ha a Rustenburg Wildlife Rehabilitation Centre-ből kikerül az állat, akkor biztonságos lesz-e a következő hely a ritka emlős számára. A bolygón mindössze 300 példány él már a fajtájából, ezért 200 ezernél is több aláírás gyűlt össze a nagymacska védelmére.

A 2015-ig engedély nélkül háziállatként tartott oroszlánt a rendőrség szállította a jelenlegi tartózkodási helyére, de jogi vita alakult ki, hogy esetleg egy nagyobb, állami menhelyre kerüljön.

 

A Centre vezetője szerint van rizikó abban, ha az állatot tőlük – akár hivatalosan is, de – elszállítják.

A nyilvánosság segítségét kérjük azért, hogy ne trófeaként végezze Mufasa!

Az illetékes hivatal egyelőre tagadja, hogy elárvereztetnék az állatot, méghozzá vadászok számára, de a menhely ragaszkodik az oroszlán maradásához – ha kell, akkor magasabb fokra is viszik a pert.

 

Az állat körüli huzavona már Ricky Gervais  és Russell Crowe figyelmét is felkeltette; a Gladiátor főszereplője #stoptrophyhunting hashtaggel így írt Twitteren:

Elvileg az eszünk rendel minket az állatvilág fölé. De az uralkodás törődéssel kellene, hogy járjon. Aki élvezettel öl állatot, az beteg, akárcsak egy gyilkos.

idézi a Fox News.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.