Külföld

Ezt mondta Ferenc pápa advent első vasárnapján

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.29 | 16:18

A járványban is a jót kell keresni szerinte.

A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszakának nevezte a koronavírus-járványban érkező karácsony előtti heteket Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében advent első vasárnapján.

A katolikus egyházfő kijelentette, mindenki tudja, hogy az örömteli pillanatok mellett ugyanúgy az élet részét képezik az árnyékos időszakok is, amikor a csalódottság, sikertelenség, elveszettség érzése kerekedik felül.

123rf

“A világjárvány sokakban kelt aggodalmat, félelmet és keseredettséget azzal a veszéllyel, hogy pesszimizmusba, zárkózottságba, apátiába zuhanunk”

– hangoztatta az egyházfő, aki orvosságként a remény erejét állította példaként.

Hozzátette azt is, hogy a járvány teremtette jelenlegi nehéz helyzetben is a “jót kell keresni: nagyobb mértékletességet, figyelmet (..) azok iránt, akiknek szüksége lehet rá, egyszerű imádságot a családban. Ez a három segíthet sokat” – mondta Ferenc pápa. Megjegyezte, az élet viharaiban Isten mindig kezet és védelmet nyújt a fenyegető veszélyekkel szemben. Az egyházfő az apostoli palotáknak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el vasárnap déli beszédét, amelyet az Úrangyala-imádság (Angelus) kísért. Szavait néhány százan hallgatták a téren.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.