Külföld

Állítólag így néz ki egy tömeggyilkos

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.30 | 09:07

Amerikában a fegyveres támadások 56 százaléka a frusztrált fehér férfiak számlájára írható. A fantomképeken is ezt láthatjuk.

tw_average-face-of-a-mass-shooter_v5-4
Az amerikai lövödözések elkövetőinek portréit szerkesztette egybe a PsychoMorph szoftver segítségével a Federal Charges nevű szövetségi oldal.fotó: Federal Charges

 

Sajnos mára már úgy tűnik, hogy az amerikaiak életének kikerülhetetlen része lett a tömeggyilkosság, az idei orlandói mészárlás követelte eddig a legtöbb halálos áldozatot. A júniusi tragédiában 49-en vesztették életüket, illetve további 53-an szenvedtek el valamilyen sérülést. Az okok és a felelősség tisztázásánál több lehetőség is felmerül: a fegyvertartási szabályok, a pszichiátriai ellátás vagy a rendőri ellenőrzések komolysága is fontos tényező lehet.

Annyi bizonyos, hogy a biztonságérzetünket veszélyeztető és életeket kioltó merénylők zöme férfi: a 39 arc egymásra vetítése egy fehér bőrű, sötét hajú és szemű fizimiskát eredményez, ahogy az a fenti képen látható.

Külön „fantomkép” készült 17 iskolai lövöldözőről, azokról, akiknek a gyerekek élete sem szent:

tw_average-face-school
Ezek a férfiak fiatalok, tinik vagy huszonévesek, átlag tanulót formáznak, a fenti kép bőr- és hajszínével.fotó: Federal Charges

 

Idősebb kategóriát képviselnek a munkahelyi lövöldözésre vetemedett férfiak. Elég sok az olyan feldühödött alkalmazott, aki a céges kollégáit sem kímélte; nem csoda, hogy egy felmérés szerint minden tizedik dolgozó tart attól, hogy egyszer egy munkahelyi vérfürdőbe keveredik.

tw_average-workplace

Az esetek azt támasztják alá, hogy a fegyveres támadások 56 százalékát a frusztrált fehér férfiak számlájára írhatjuk, akik minden más rasszhoz képest legalább háromszoros túlerőben vannak. Ezen a csoporton belül heteroszexuálisakról van szó, akik nagyjából rendezett háttérből érkeznek.

Ha a rasszokat vizsgáljuk, akkor pedig alábbi eredmény jön ki:

tw_averagerace


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló