Külföld

Törölte a YouTube az egyik legmenőbb észak-koreai propaganda-oldalt

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.15 | 07:18

Az állami kapcsolatokkal rendelkező vlogger, UnA és három műsorvezető társa vitte az Echo of Truth oldalt, ezt azonban a YouTube a hétvégén törölte. Azonnal pótolták persze a több milliós nézettségű videókat produkáló felületet.

Észak-Koreában ugyan nincs internet, csak intranet, de a külvilág felé fontos a megfelelő imázs mutatása, ezért 1083 internet-előfizetés létezik az országban: ők azok, akik a hírszerzésért és a propagandáért felelnek.

Az Echo Of Truth volt az egyik legnépszerűbb ilyen állami fenntartású site, amit a hétvégén töröltek, majd újra feltöltötte a készítő csapat. Remélik, ezúttal tovább maradhat fenn az oldal.

Legnépszerűbb videóik között van az EGYETLEN észak-koreai pizzéria, ahol az átlagos vidéki munkás egyhavi bérébe kerül egy vacsora, ezért a forgatás idejére is lasszóval kellett fogni az embereket:

És óriásit ment még a maga idejében a phenjani hipermarketes bevásárlás igaz története is, ahol az árak ki vannak takarva, mert állami titoknak minősülnek, és nem látunk mást, csak konzervet és zacskós cikkeket, mert az ország élelmiszer-ellátása finoman fogalmazva is problematikus:

Saját Facebook-oldalán Kim Jodzsong, Kim Dzsongun húga és helyettese is nehezményezte az Echo of Truth törlését, és rámutatott arra, hogy minden média propaganda, csak az övék igazi, a nyugaté meg hazug és a velejéig romlott.

Arról, hogy miért is social médiázik a diktátor-helyettes, korábban már írtunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló