Külföld

Egy spanyol kisvárosban több kokaint tolnak, mint Párizsban vagy Berlinben

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.17 | 16:47

Az Európai Drogmegfigyelő Központ jelentése szerint idén a belga Antwerpen város polgárai kokóztak a legtöbbet, letaszítva a dobogó legmagasabb fokáról a londoniakat.

forrás: pixabay.com
forrás: pixabay.com

A lisszaboni kutatóintézet éves jelentéséből kiderül, hogy idén ötven város lakóinak kokainfogyasztását mérték, bár a listán nem szerepelnek olyan (kokainfogyasztás szempontjából számottevő) városok, mint Manchester vagy Madrid. London után a Zürich, Barcelona majd Eindhoven következnek. A lista hatodik helyén azonban a kis Molina de Segura található, amely Murciához, a gyönyörű egyetemi városhoz közel fekszik, a lakosok száma kevesebb, mint hetvenezer.

A mérést a települések szennyvizének elemzésével végzik. Ez alapján Molina de Seguro a kokainfogyasztási listán megelőzi Párizst és Berlint, ami azért mutatja, hogy valami érdekes mindenképpen történik az egyébként nagyon álmos, mediterrán kisvárosban. Spanyolországhoz még egy érdekes fűződik az idei jelentésben, a spanyolok több hasisgyantát nyertek ki idén kenderből, mint az összes többi európai ország együtt.

Kokaint ebben az évben 3,6 millió uniós polgár fogyasztott, míg a kenderfélékkel 22,1 millió polgár ütötte el az időt. Az összes, 15-64 éves európai közül pedig 83,2 millióan szívtak már életük során füvet vagy hasist. Míg a marihuána-származékok fogyasztását egyre több EU-tagállam liberalizálja valamilyen módon, addig a kokaint mindenhol keményen tiltják, mégis 17,1 millió európai próbálta már ki legalább egyszer. MDMA-tól idén 2,5 millióan érezték feldobva magukat, ami nagyon erős visszaesés, és az amfetamin származékok is csak 1,6 millió embert érdekeltek. Közben az ópiátok 1,3 millió európai embert tartanak szörnyű fogságban és a túladagolások 82 százaléka is ezekhez kötődik.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen hely az a dél-kelet spanyol kisváros, amelyben több kokain fogy, mint Milánóban, akkor itt láthatsz egy rövid videót a településről, amelyben pedig egész józannak tűnnek a polgárok.

Bence Zákonyi


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló