Külföld

Meghalt a volt szlovák országos rendőrfőkapitány, aki öngyilkosságot követett el a vizsgálati fogságban

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.31 | 06:46

Milan Lucansky kedden kísérelt meg öngyilkosságot.

Meghalt szerdán Milan Lucansky volt szlovák országos rendőrfőkapitány, aki kedden öngyilkosságot kísérelt meg a vizsgálati fogságban – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az elhunyt családjára és az igazságügyi minisztérium közlésére hivatkozva.

A szlovák hírügynökség jelentése szerint Milan Lucansky kedden kísérelt meg öngyilkosságot az eperjesi (Presov) vizsgálati fogságban, és szerdán délután halt meg a helyi kórházban. A magas rangú rendőrtisztviselő halálának pontos körülményeiről hivatalos információk mindezidáig nem kerültek napvilágra.     A volt országos rendőrfőkapitány egyike volt azoknak a személyeknek, akiket a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vett őrizetbe novemberben és decemberben végrehajtott – komoly visszhangot kiváltó – rajtaütései során. A több különböző fedőnév alatt szervezett rendőrségi akcióban főként magasrangú rendőrségi, titkosszolgálati és más tisztségviselőket, illetve befolyásosnak tartott gazdasági szereplőket vettek őrizetbe.

Az érintettekkel szemben többnyire korrupció, pénzmosás, hivatali jogkörrel való visszaélés, illetve bűntevékenység támogatása jogcímen indítottak eljárásokat. Az őrizetbevételek sorozatát erős kritika érte a jelenlegi szlovák parlamenti ellenzék legerősebb szereplőinek – az előző kormány politikusainak – a részéről, akik azt állítják, hogy Igor Matovic, szlovák miniszterelnök politikai küzdelemre használja a rendőrségi őrizetbevételeket.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló