Kultúra

Összeállt az idei Kolorádó fesztivál programja

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.05 | 11:48

Reméljük, hogy ezt nem húzza keresztül a covid.

Idén június 23-26. között kerül megrendezésre az V. Kolorádó Fesztivál Budapest és a természet határán. Amennyiben ezt nem teszi lehetővé a vírushelyzet, úgy a pótdátum 2021. augusztus 11-14. Számos bizonytalanság lengi még körül az életünket, de pozitívak és elhivatottak vagyunk, ahogyan azok a hazai zenekarok és együttműködő csapatok, akik már biztosan ott lesznek velünk az erdőben ebben az évben. Hamarosan a nemzetközi fellépőkről is hírt adunk a vírushelyzet függvényében.

Nehezen tudnánk már a fesztivált elképzelni az Analog Balaton karcos elektronikája, a Freakin’ Disco űrbéli kalandozása, vagy a közelmúltban szintén friss albumot bemutató Middlemist Red lehengerlő pszichedéliája nélkül. Visszatér Kolorádóba a tavaly különösen erős lemezzel jelentkező Fran Palermo, illetve több év kihagyás után ismét csatlakozik hozzánk a Bohemian Betyars is.

Első alkalommal látogat hozzánk klasszikus zenekari felállásra hangolt álompopjával a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, a mindössze 20 éves ДEVA, ahogy Ohnody éteri dallamai is először töltik majd meg Kolorádó erdejét.  Így tesz majd a tarsolylemezes trapben utazó Dé:Nash, a feszesebb hangzást kedvelők pedig a Run Over Dogs Keretes koncertjén töltődhetnek majd fel energiával. Egyik kedvenc, különleges helyszínünk a patakvölgy mélyén kialakított Árok, ahol az elsőkolorádózókat a Pándi Balázs – Csihar Attila alkotta Hiedelem, a visszajárókat pedig az Ajtai-Porteleki féle Qiyan andalúz történetmesélése hagy majd maradandó emlékeket a különlegességekre nyitott hallgatókban.

A Kolorádó erejét kezdetektől fogva a sokszínű közössége adta, ezért idén is kiemelt hangsúlyt fektetünk a hazai zenei-kulturális élet legváltozatosabb szegleteiből meghívott közreműködő szervező-alkotó csapatokra. Kezdetektől fogva velünk tart a TakaTuka környezettudatos, önfenntartó kollektívája, ahogy a hazai kortárs techno zászlóshajója, a Technokunst is. Először tart velünk BPM felcsavárásban határokat nem ismerő Davoria kollektívája, ahogy a hazai queer közeg egyik legaktívabb képviselője, az OMOH is. A nemzenei programokat ezúttal már hivatalosan is az AZVLM lányok kezébe adtuk, a legfrissebb trap/cloudrap/drill világot pedig az On The Low krú fogja reprezentálni három napon át a Csűrben.

A fellépőkről és a fesztiválról minden információ megtalálható a kolorado.hu weboldalon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.