Kultúra

Könyvkritika – Lucy Score: Amin sosem leszünk túl – Könnyed, vicces és persze szexi

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.10 | 12:25

Izgalmas, fordulatos, szexi és vérbeli romantikus regényt olvasnál? Ha emellett még a kisvárosi sztorik rajongója is vagy, akkor Lucy Score: Amin sosem leszünk túl című regényét mindenképp vedd fel az olvasmánylistádra.

Illusztráció: Nuus

Az írónő egyébként két másik kötetet is készített az Amin sosem leszünk túl mellé, az Amit sosem fedünk fel a második, az Amint magunk mögött hagyunk pedig a sorozat harmadik része. Célszerű egymás után mind a három könyvet felfalni, így együtt ugyanis egy kerek és rendkívül bájos történet-együttest kapunk.

De beszéljünk az első részről! Az Amin sosem leszünk túl olvasói szemmel

Mindig nehéz egy könyvkritikát megfogalmazni, hiszen minden olvasónak más-más élményt nyújt. Olvasói élményeink nem csak az adott könyvtől és annak stílusától függenek, hanem saját élettapasztalataink is komoly befolyással vannak. Az biztos, hogy a romantikus és szexi történetek kedvelői nem fognak csalódni.

De kezdjük az elején!

Knox Morgan, a főszereplőnk, Knockemout kisvárosának igazi zsémbes rosszfiúja, aki köszöni szépen, de marha jól megvan egyedül a kutyájával. Testvérével nem ápol jó viszont, a drámát és a hisztis nőket pedig messziről kerüli.

Persze, érkezik a csavar a gondtalan életbe, hiszen a szökött menyasszony, Naomi képében hirtelen nem csak a váratlan vonzalom, a gyereknevelés, de a szerelem is a nyakába zúdul.

Naomi egy igazán szerethető figura, jószándékú, gondoskodó, és – nem feltétlen ebben a részben, de a másik kettőben – igazán vicces tulajdonsága a folyamatos listakészítés és takarítás. Hősnőnk egy vacak házasság elől menekül, ám Knockemout-ban nem csak Knox, a “Viking” képében érik meglepetések, de ikertestvére is jócskán tartogat neki kellemes és kellemetlen pillanatokat.

Kettejük megismerkedése az első pillanattól nem egyszerű, egész addig mennek egymás idegeire, míg önmaguknak be nem ismerik az egymás iránti érzelmeiket. A történet során a jóindulatú „kislány” találkozik a „rossz fiúval”, és közöttük egy viharos, szeszélyes, izgalmas és szenvedélyes románc szövődik.

Külön pirospont az írónőnek – és a fordítónak, Bónyik Bettinának -, hogy a könyv tele van vicces, kreatív megszólalásokkal, eseményekkel.

A romantikus komédia keretein belül a főszereplők zűrzavaros és abszurd helyzetekbe kerülnek, amelyek sok humoros és vicces pillanatot, valamint legalább annyi erotikus és érzelmes jelenetet tartalmaznak.

Amellett, hogy maga a történet alapvetően romantikus, nagyon jól áll neki a nyomozós, drámai szál is. A kisvárosi atmoszféra kellemes hátteret biztosít a könyvnek, így élesen elütnek tőle a krimibe illő történések.

Bár kisvárosi történetről beszélünk, és alapvetően nem egy akciódús történetről van szó, a sztori nem haldoklik, nem lesz vérszegény, és a könyv terjedelme ellenére is jól lehet vele haladni.

A sztori könnyed, szórakoztató, sok helyütt erotikus, de nem túlzottan tér ki mélyebb traumákra – bár mindkét főhősnek egyértelműen vannak. Talán ezek mélyebb kifejtése nagyobb hangsúlyt adott volna a főszereplők egyébként komoly fejlődéséhez, de ettől eltekintve sem Knox, sem Naomi nem kétdimenziós karakterek.

Tény, hogy minden erotikus jelenetnek megvan a maga helye, a két főhősünk szexuális “tehetsége” talán kicsit túlzás.

Amit negatívumként róhatunk fel, hogy a történet vége eléggé kiszámítható (bár ez a romantikus regények nagy százalékánál így van), illetve a másik két kötetben szereplő szerelmespárok történeteibe is bepillantást kapunk, így tulajdonképpen azok végkifejlete is le van lőve.

Összességében, a könyv cuki, vicces, érzelmes, igazi tavaszi-nyári olvasmány, ha valami könnyedre és szexire vágysz.

Néhány olvasói értékelés:

“Egy percig sem unatkoztam az olvasás alatt, nagyon érdekes történet, aminek a vége megható. Nagyon tetszett!”

“Hosszú idő óta az első könyv, amit nem tudtam lerakni!”

“Nagyon imádtam. Remek történetszál igazi forró romantikus sztorival! Ajánlom minden csajszinak.”

“Egy kicsit mindig tartok a felhype-olt könyvektől, de azt kell, hogy mondjam, ez a történet kifejezetten tetszett! Azt bírtam benne a legjobban, hogy a szereplők komplexek voltak, jól felépített személyiséggel. Még a mellékszereplők is mind alaposan ki lettek találva és szerintem ez nagyon sokat számít és ad hozzá a sztorihoz! Knox nekem néha kicsit már túl birtokló és irányításmániás volt, számomra nem ettől lesz valaki férfi, de ez abszolút nézőpont kérdése: kinek milyen pasi jön be, kinek mi a vonzó. Naomi karaktere szuper lett, nem is tudom, mikor olvastam utoljára ennyire szimpatikus főszereplőről. Az a nő csupa szív és önzetlenség, ugyanakkor erős és független. Way-t is nagyon bírtam, a kölyök nagyon megérdemelte már, hogy végre szerető családra leljen.”

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl adatok

  • Cím: Amin sosem leszünk túl
  • Szerző: Lucy Score
  • Kiadó: Pioneer Books Könyvkiadó
  • Kiadás éve: 2023
  • Borító: Puhatáblás, Ragasztókötött
  • Oldalak száma: 654

Leírás a könyvről

Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Naomi persze nemcsak úgy elszökött az esküvőjéről, hanem mentőmisszióra indult, hogy kiszabadítsa rég látott ikertestvérét Knockemoutból, ebből a bárdolatlan városkából, ahol a vitákat hagyományos módon rendezik: némi ütlegeléssel és pár korsó sörrel. Többnyire ebben a sorrendben.

Azonban Naomi pechjére gonosz ikertestvére semmit sem változott az elmúlt években. Tina rövid úton meglovasítja testvére autóját és pénzét, cserébe viszont valami teljesen váratlan dolgot hagy rá: egy unokahúgot. Naomi így pénz, autó, lakás és munka nélkül ragad egy teljesen ismeretlen városban, ahol bónuszként egy vadóc 11 évesnek is a gondját kellene viselnie.

Knoxnak jó oka van rá, hogy ne bonyolódjon komplikált kapcsolatokba és ne kezdjen zűrös nőkkel. De miután Naomi élete épp lassított felvételben omlik össze előtte, legalább annyit megtesz, hogy kihúzza őt a csávából. Amint aztán Naomi összeszedi magát, visszatérhet nyugodt, magányos életéhez.

Legalábbis ez a terv – egészen addig, amíg valódi veszély nem üti fel a fejét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.