Kultúra

Hoppá, Afrikában rejtették volna el a Frigyládát?

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.04 | 18:21

A fosztogatók eddig hoppon maradtak, Spielberg felkészül!

Szorgos Bibliakutatók úgy vélik, hogy

az elveszett Frigyláda

mégsem tűnt el örökre: Izraelből Afrikába került. A Tízparancsolat két kőtábláját tartalmazó, arannyal borított, díszes fadoboz rejti még Áron vesszejét és némi mannát is. Több legenda szól arról, hová kerülhetett az isteni útmutatásra készült tárgy: van, aki szerint a Szentföldön, Nebo hegye körül keresendő, de Etiópia és Egyiptom neve is felmerült már.

via GIPHY

A Bible Archaeology, Search & Exploration Institute (BASE) kutatói szerint Etiópiában, Axumban lehet, méghozzá szoros őrizet alatt a Miasszonyunk templomban.

Szokatlanul hangzik, de úgy véljük, hogy a Níluson felhajózva vitték a bibliai Kús országába.

utalván a terület ókori nevére.

A Frigyláda Manassé uralkodása alatt került ki a jeruzsálemi Nagytemplomból, majd először Egyiptomban bukkant fel, Elephantiné szigetén. Majd onnan tovább utazott Tana Kirkos szigete felé, ami a keresztény szerzetesek egyik szent helye. Innen vihették tovább Aksumba, Etiópia északi tájára.

via GIPHY

A BASE Intézet közleményében az áll, hogy egy Ládaőrtől szereztek információkat, aki egész életét a jól védett helyen tölti, majd halálakor új őr lép a helyére. Állítólag a nevét fel nem fedő férfi látta is már az ominózus tárgyat, ami szentséges, és akár az élete árán is megvédené, említi meg a Fox News.

Nyitókép: Pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.