Könyv

J. K. Rowling egy rejtélyes kéziraton dolgozik, melyet egy partyruhára írt

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.10 | 18:13

Még az ötvenedik, kosztümös szülinapi zsúrján viselte az az öltözéket, amin a "sorminta" van.

Évek óta megy a találgatás, hogy a Harry Potter könyvek szerzője valami új, nagy dobásra szánja rá magát. A rejtély most feltárulni látszik: a CNN július 10-ei, J. K. Rowlinggal készült interjújából kiderül ugyanis, hogy a brit írónő már leírt jópár sort egy új műből – egy jelmezre, mely a szekrényében várja sorsát.

A Huffington Post megemlíti, hogy az 52 életévét taposó Rowling két éve egy beöltözős születésnapi partyt tartott, melynek a témája az volt, hogy „öltözz a rémálmodnak”. Az ő jelmeze ez az elveszett kézirat volt, amely egy politikai tartalmú mesekönyv.

Az új művem zöme ezen a ruhán van. Fogalmam sincs, egyáltalán ki fogják-e adni valaha is; jelenleg a gardróbomban lóg.

További részletet nem volt elárulni a munkáról; annak mindenesetre örülhetnek a rajongók, hogy egy koktélruháról van szó, nem pedig egy láthatatlan kabátról.

“We don’t need magic to transform the world; we carry all the power we need inside” #jkrowling #harrypotter #positivity #quote #magic #smile #happy

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀I’m not really Jo btw (@jo.rowling) on

A népszerű szerző már korábban is említette, hogy előnyben részesíti a kézírást. Harry Potter alakja is így született meg, különböző edinburghi kávézókban, jegyzetfüzetek lapjain. Rowling akkor sem esett kétségbe, ha nem volt a közelben jegyzetelésre alkalmas papír.

Írtam én már fura dolgokra is, amikor nem volt nálam notesz. A Roxforti házak nevei egy repülő hányós tasakjára kerültek fel először. Igen: egy üresre.

J.K. azt is kifejtette, miért a monogramját használja, Joanne Kathleen helyett. A kiadója azt javasolta, titkolják el a nemét, hogy fiúk és lányok is egyformán hozzáférhessenek a műveihez. Rowling viccelődött azzal, hogy nőként akkor „ki volt ütve”, most viszont nagyon élvezi, hogy példakép lehet rengeteg kislány számára.

Nem bánta meg, hogy így alakult az írói álnév választás, már megszokta a J.K.-t:

Olyan, mint egy hatáskör, ez egy identitás számomra. A magánéletemben pedig Jo Murray vagyok. Jó különválasztani a dolgokat.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló