Könyv

Sci-fiben és fantasy-ben nyomják le a nők a férfiakat

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.14 | 14:46

Az idei Hugo-díjon szinte minden kategóriában női jelölt győzedelmeskedett.

Minden évben a WorldCon-on adják át a Hugo-díjat, ami a Nebula mellett a sci-fi és fantasy világ legfontosabb művészeti díja. A Hugo Gernsbackről elnevezett Hugo-díj ídén elsöprő női győzelmet hozott, szinte alig volt olyan kategória, amiben nem női szerző vagy művész végzett az első helyen.

A legjobb regény N. K. Jemisin The Obelsik Gate című regénye lett, ami Az ötödik évszakkal megkezdett sorozat második része, az a könyv tavaly szintén első lett. Seanan McGuire kapta a legjobb kisregényért járó díjat az Every Heart a Doorway-ért, a legjobb képregény pedig Marjorie Liu és Sana Takeda közös munkája, a Montress lett. De nyertek még női szerkesztők, fanzinek is.

A legjobb mozgóképes feldolgozást mondjuk Denis Villeneuve rendező és Eric Heisserer forgatókönyvíró húzták be az Arrivalért, de rajtuk kívül nagyítóval se nagyon lehet férfiakat találni a győztesek között. A teljes lista itt található.

A díj elmúlt pár évében elég ellentmondásos eredmények születtek, mivel különböző rajongói csoportok tömegesen juttatták be saját jelöltjeiket a díjra, de idén nem volt annyira erős a lobbizás.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
The Verge
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...