Könyv

Shakespeare színdarabgyűjteményének egyik kiadása, közel 3 milliárdért kelt el

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.15 | 14:18

Az irodalomrajongók bármekkora összeget megadnának egy ritka, 1623-as könyvért, amelyben megtalálható William Shakespeare összes darabja.Shakespeare első színdarabgyűjteményének teljes és eredeti példányát 10 millió dollárért árverezték el.

Egy amerikai vásárló nemrégiben hihetetlen áron, közel 10 millió dollárért megvásárolta az író 36 darabját tartalmazó First Folio-t. A mindössze hat példányban fennmarad sorozat egyik magánkezekben lévő teljes példányát, Stephan Loewentheil magángyűjtő vásárolta meg.

Az Első Folio egyben az első, amikor Shakespeare darabjait komédiákként, tragédiákként és történelemi drámaként rendszerezték.

Megtiszteltetés megvásárolni ennek a korszakos kötetnek egy teljes példányát. Ez a könyv az ember szellemi vívmányainak nagy gyűjteményeként szolgál.

-nyilatkozta Loewentheil.

Christie könyvszakértői szerint a ritka könyv nagy mérete és terjedelme segítette Shakespeare státuszának emelkedését. Ha nem lett volna az Első Folio, akkor a drámaíró művei közül sok, többek között a Macbeth,  Julius Caesar és A vihar, feljegyzések nélkül maradtak volna. Körülbelül 235 példány létezik a könyvből, de nem mindegyik teljes.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló