Könyv

Mihalik Enikő pózol a magyar divattervezőkről szóló könyv borítóján

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.27 | 16:48

Csalár Bence divatújságíró, divatblogger Színfalak mögött című könyvében összegyűjtötte mindazt, ami naggyá tette az elmúlt évtizedekben a magyar divatipart.

Az exkluzív kiadványban a kezdeti divattörténeti áttekintést követően eddig sosem látott alapossággal ismerteti a hazai dizájner szféra meghatározó műhelyeit, a kreációk születését az alkotók személyes történeteivel együtt. Az 50 magyar tervezőt bemutató könyvben Zoób Katitól kezdve Abodi Dórán át egészen a Pécsi Kesztyűmanufaktúráig vagy a Tisza cipőig megannyi érdekes, eddig még sosem hallott történetet olvashatnak sok-sok személyes, néha megindító sztorival fűszerezve sikerekről, világsztárokról és elhivatottságról: teljes értékű ábrázolását egy izgalmas, fejlődő és ígéretes korszak kezdetének. A könyv magyar és angol fordításban is megjelent, mindkét borítón Mihalik Enikő világhírű topmodell szerepel, az a békéscsabai lány, akinek nemzetközi modellkarrierje szinte mesébe illően alakult. A világ vezető divatlapjainak sztárja azt mondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy a könyv a borítóján szerepelhet, hiszen ilyen jellegű kötet a magyar divatról még sosem született.

„Azt szerettük volna, ha olyan személyiség képviseli a könyv tartalmát, aki összeköti a magyar és a nemzetközi divatot. Enikő a pályája elején több magyar divattervezővel is dolgozott együtt, sokukkal a mai napig jó kapcsolatot ápol. Bár a világ élvonalába tartozó topmodell, mindig is hangsúlyozta mennyire fontosak számára a magyar gyökerek. A szívén viseli a hazai divat sorsát, ezért egyértelmű választás volt. Úgy érzem, hogy értékrendben és üzenetben is tökéletesen hozza azt, amit szerettünk volna átadni” – emelte ki a könyv szerzője, Csalár Bence.

A sok-sok fotóval illusztrált könyv két borítóját és Enikő további képeit a Londonban élő, Junior Prima-díjas magyar fotós, Martin Wanda készítette, míg a belső anyagokat Bodnár Zsófia készítette.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló