Színház

Hoppá, a Hadestown rekordszámú Tony-díjat söpört be!

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.10 | 14:18

A 2019-es gálát a Broadway-en sikerrel futó, provokatív musical vitte.

A Hadestown egy görög mítosz fájóan aktuális broadway-i újraértelmezése, melyet június 9-én számos elismerés illetett. A new yorki Tony díjátadón nyolc alkalommal hangzott el a darab neve, egyik ízben

a legjobb új musical

kategóriája kapcsán. Filmadaptációkat és zenés vígjátékokat sorolt maga mögé a vermonti dalszerző-énekes Orfeusz-rajongására épülő történet.

 

View this post on Instagram

 

Welcome to the factory floor of Tony nominees Rachel Hauck and @BradleyKingLD, our set and lighting designers. (Photo: @MurphyMade)

A post shared by Hadestown (@hadestown) on

A szomorú szerelmi szálat élőzenés blues-folkban elmesélő előadás egy jazzklubban kezdődik, ahonnan messzire kalandozunk: a klímaváltozás kérdése és burkoltan a bevándorlás is előkerül.

A legismertebb dal a feltűnően sok nőt foglalkoztató műből még jóval Donald J. Trump regnálása előtt született, címe Why We Build the Wall. Két vezető producer is hölgy: egyikük ráadásul az Oklahoma révén egy másik elismerést is kiérdemelt.

A 73. gálára a Radio City Music Hallban került sor, ahol rendezőként eddig mindössze négy nőt méltattak. Most a neméből az egyetlen idei jelölt, Rachel Chavkin diadalmaskodott.

Örülnék, ha lenne rajtam kívül más nő is, aki mostanság rendezne a Broadway-en. Főleg, hogy ez egy olyan műfaj, ahol elképzeljük, milyen is lehetne a világ.

Anaïs Mitchell jegyzi a darabot, mely 2006-ban, amatőr színházi kezdeményezésként indult.

 

Kerekesszékes művész korábban még egyáltalán nem vett át díjat, 2019-ben viszont Ali Strokert érte ez a megtiszteltetés. A 31 éves színésznő két éve, egy autóbaleset következtében vesztette el a lábai felett az irányítást.

A mozgáskorlátozott nő az Oklahoma című műben Ado Annie szerepében tűnt fel.

 

View this post on Instagram

 

It’s Saturday Night on Broadway with the Fates. #SNOB (📷: @kaytrinidadkarns)

A post shared by Hadestown (@hadestown) on

Minden srácnak jár ez a díj, aki a mozgásában korlátozva van. Legyen számotokra kihívás az, hogy ma itt képviselhetlek titeket is!

idézi a NY Times.

 

View this post on Instagram

 

#RaiseACup! #Hadestown has won the 2019 Tony Award for Best Musical. #TonyAwards

A post shared by Hadestown (@hadestown) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló