Vizuál

Ki van az alien-maszk mögött? Elhinnéd, hogy Marvel kapitány az?

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.18 | 14:18

Aleksi Briclotnak köszönhetően több szuperhős kosztüm is szintet lépett.

A legutóbbi Marvel-filmen egy francia vizuális művész is dolgozott, aki merőben elrugaszkodott a mozi alapjául szolgáló képregény látványvilágától. Aleksi Briclot űrlényekhez illő ruhát tervezett Marvel kapitány számára, és ezt jó okkal tette.

 

View this post on Instagram

 

Another early exploration for Vers (Carol Danvers) as an elite Kree pilot. For Captain Marvel the movie. When I’m doing concept proposals I’m usually trying some iterations close to what we know and we see before about the character but also offering some weirder/fresher/surprising versions. This is certainly one. Here I was trying to hide the human root of the character like it’s looking like an alien and then Tadaaaa! It’s a human face! With Brie Larson feature! Basically this approach is focusing on how to surprise the audience. To play with this and to create mystery. You know there is a lot in common between storytelling and magician tricks (think about Melies who was deeply interested in illusionism before doing cinema). – #digitalillustration #digitalpainting #kree #caroldanvers #characterdesign #marvel #marvelstudios #captainmarvel #captainmarvelmovie #mcu #marvelcinematicuniverse #pilot #spacesuit

A post shared by Aleksi Briclot (@aleksibriclot) on

Alien- és android jellemzőket is a kosztümbe álmodott, melyek a karakter emberi gyökereit szinte teljes mértékben elleplezik. A célja az volt a húzással, hogy mikor Brie Larson megszabadul majd a maszktól, akkor mindenki dobjon egy hátast.

via GIPHY

De nem csak ez motoszkált a grafikus fejében: egy zöld-fehér uniformissal is előállt, ami a részben földi, részben Kree identitású Carol Denverst szándékosan így jeleníti meg.

Még mielőtt Marvel kapitánnyá lépett volna elő, Vers zöld cuccokban, az idegen lények elit pilótájaként repkedett. Aztán már szuperhősként kapta meg az ikonikus piros-kék-sárga kosztümöt. Briclot számos koncepcióval állt elő, hogy olyan karaktert szállítson, akit ismerősnek találhatunk – de pár elszálltabb verziót is papírra vetett.

A gyakran horrorisztikus irányba kacsingató művész több Marvel-filmbe is belefolyt már.

A Hangya és a Darázs, a Bosszúállók: Végtelen háború…

…illetve a Thor: Ragnarök míves jelmezei is magukon viselik a keze munkáját, teszi hozzá a Cnet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló