Vizuál

Eladó az utolsó, még magánkézben lévő Da Vinci-festmény

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.11 | 12:43

Jövő hónapban kerül kalapács alá New Yorkban a Salvator Mundi. Százmillió dollárt ér, míg Andy Warhol képe pont feleannyit.

Az Inquirer információi szerint novemberben elárverezik azt az utolsó Leonardo Da Vinci festményt, amelyik jelenleg még magánkézben van. A New Yorkban megvásárolható mű kikiáltási ára 100 millió dollár (azaz 26,2 milliárd forint), és Krisztust ábrázolja, mint a világ megváltóját. A Salvator Mundi című alkotásról sokáig azt rebesgették, hogy az eredeti képnek akár egy ügyes hamisítványa is lehet, de végül minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy egy igazi mesterműről van szó.

Közel húsz festmény maradt fenn a reneszánsz mestertől, melyek – ezt az egyet kivéve – már múzeumok vagy gyűjtemények falain lógnak.

Általános szabály, hogy XIX. század előtti műtárgyak nem nagyon vannak magánkézen, ezért nagy esemény, ha egy ilyen kincs a kalapács alá kerülhet.

Mintha a Szent Grál válna most elérhetővé, az aukciók közönsége számára

– véli Loic Gouzer, a Christie’s munkatársa.

Kollégája, Francois de Poortere fogja levezényelni az árverést november 15-én. A műalkotás Hong Kongban, San Fransiscoban és Londonban is meg fog fordulni, mielőtt három napra közszemlére tennék New Yorkban, az aukció előkészületeként.

A 45×65 cm-es Salvator Mundit 2012-ben vette meg egy meg nem nevezett európai gyűjtő. Most pedig egy olyan Andy Warhol-alkotás után kínálják majd megvételre, mely a Hatvan Utolsó Vacsora címet viseli. A pop-art művész Da Vinci: Utolsó Vacsora című képét többszöröző műve 50 milliót ér.

#tbt #sixtylastsuppers #andywarhol #italy #bluesky #beuty #milan

A post shared by Suzanne Clark ?? (@suzyccc) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.