Nők

5+1 tipp nőknek, hogy a pasijuk beszéljen az érzelmeiről

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.09 | 15:48

2019-et írunk, ma már senki nem kérdőjelezi meg a női és férfi agyműködés közti különbségeket. Ez persze hatással van az érzelmek kommunikálására is, amivel a legtöbb férfi kissé hadilábon áll.

A nők átlagosan 6-8 ezer szót mondanak ki naponta, a férfiak ennél jóval kevesebbet, mindössze 2-4 ezret. Ebből fakadóan nem olyan gördülékeny a két nem közötti kommunikáció, már ha nem élsz az alábbi hat trükk egyikével.

1. Engedd beszélni!

A lényeg, hogy érezze a bizalmad. Egy férfi teljesen másképp visz végig egy sztorit mint egy nő, fontos, hogy hallgasd végig figyelmesen, és ne tereld el a témát. Ezzel a módszerrel összetett érzéseket is ki lehet belőlük húzni.

2. Fogalmazd meg jól a kérdéseidet!

Ne azt kérdezd, hogy “miért vagy ilyen csöndes,” inkább fogalmazz úgy, hogy “ha szeretnéd, meghallgatlak.” Éreztessük párunkkal, hogy nem ellene, hanem vele vagyunk, így támadás helyett a támogatásodat érzi majd.

3. Tegyél fel konkrét kérdéseket a kedvenc dolgairól!

Általános kérdések helyett menj bele a részletekbe. Például ne az legyen a kérdés, hogy “melyik most a kedvenc videojátékod,” hanem “hogy legyőzted-e már a nehéz ellenfelet a Witcher 3-ban?” Ez tökéletes visszajelzés a párod felé, hogy igen is figyelsz az apróságokra, amik neked annyira nem is fontosak.

4. Ne szakítsd félbe!

A nők legtöbbször szeretnek egymás szavába vágva csacsogni, a férfiak viszont sokkal inkább szeretik egyhuzamban elmondani gondolataikat. Tudatosítsd ezt és ne szakítsd félbe párodat, éreztesd vele, hogy még mindig figyelsz rá.

5. Légy óvatos a vitával!

Ha felidegesít, tartsd féken kicsit az érzelmeidet. Próbáld megérteni a motivációit, simán lehet, hogy csak nem tudja hatékonyan kifejezni az érzelmeit, nem találja a megfelelő szavakat. Ilyenkor érdemes mély levegőt venni, és puhatolózó kérdéseket feltenni, így elkerülhetsz egy veszekedést.

+1. Fejleszd az érzelmi intelligenciád!

Az EQ, azaz érzelmi intelligencia az a képesség, hogy felismered a saját és más emberek érzelmeit is. Ez hozzásegíthet az előző tippek megvalósításához, persze az se baj, ha a párod is fejlődik ezen a téren.

A tippek a Kósa Erika Akadémiától származnak, akik október 13-án tartják meg az EQ napját. Az eseményen neves előadók beszélnek az érzelmi intelligenciáról.

Forrás: Ragazze.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló