Nők

Ők az igazi kemény csajok Instagramon, nem a modellek

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.20 | 13:01

Amikor meghallotta, hogy egy webdizájnerként dolgozó nő otthagyta a New York-i munkáját azért, hogy hentesként dolgozhasson Philadelphiában, Chris Crisman fotós gyorsan a helyszínre sietett, hogy lefényképezhesse őt. Aztán másokkal folytatta a projektet - ha a képei nem bizonyítják, hogy a férfimunka elavult fogalom, akkor semmi.

Elkészült a galéria, ami képes a női munkavégzésről kialakult sztereotípiák ledöntésére. Leborulunk Chris Crisman előtt; remekül kivitelezte a feladatot, középkori gondolkodás kell ahhoz, hogy ne jöjjön át a képei mögött meghúzódó kőkemény üzenet.

Igaz, hogy nem vele kezdett, de végül a projekt első szereplője a sertésfarmon dolgozó Nancy Poli lett.

Utána jött Christina Burris, egy sörfőzde munkatársa.

Crisman februárban látott neki a fotózásnak, amely során csak olyan nőket keresett, akik hagyományosan férfiasnak bélyegzett munkákat végeznek.

Ali Goldblumról tehetséges és inspiráló nőként ír az Instagram-képe alatt. Goldblum ingatlanfejlesztőként dolgozik Philadelphiában.

Összesen négy államban készültek a képek, a fotós személyes és üzleti kapcsolatain keresztül találta meg az alanyait.

Az a célja a sorozattal, hogy megüzenje a fiataloknak, köztük a négyéves fiának és kétéves lányának, hogy a társadalmi nemek nem határozhatják meg a szakmai lehetőségeket – olvasható a Huffington Poston.

Mira Nakashimának nem csak a szabadideje szól a művészetről: főállásban apja hagyományait viszi tovább, famunkával foglalkozik.

Sok férfi sírva menekülne, ha állatkitömőként kéne keresnie a pénzét.

A projekt utolsó szereplője lehetne a tökös csaj szótári definíciója. Ő maga is aktív Instagramon, ahol Sadie, a Macskagyilkos néven van fent, az oldalán még részletesebben böngészhetjük, hogy milyen a tengeri homárhalászok élete.

Az önmagát nomád fotósként definiáló Crisman további munkáit Instagramján vagy weboldalán böngészhetitek.

Nyitókép: Instagram/crismanphoto


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló