BabaMama

Ő itt Lucas, az első Down-kóros Gerber baba

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.08 | 13:23

A bébiételekről híres cég minden évben megválasztja a Gerber szóvivő babáját, 2018-ban egy Down-kóros kisfiú lett a győztes.

Az egyik legismertebb bébiételeket és babatermékeket forgalmazó New Yorki cég, a Gerber minden évben megválasztja az év kisbabáját, akit amolyan szóvivőként vagy jelképként mutatnak meg a nagyvilágnak. A cég 91 éves története során 2018-ban egy Down-szindrómával született kisfiút választottak a vállalat arcának. Íme a másfél éves Lucas:

A post shared by @gerber on

Kristin Wooten, a Gerber szóvivője elmondta, hogy minden évben ők választják ki a gyermeket, aki tovább tudja vinni a Gerber majdnem egy évszázados örökségét, és Lucas tökéletesen illett ehhez a feladathoz. A daltoni kisfiút összesen 140 ezer kisbaba közül választották ki, és amellett, hogy idén a cég összes közösségi platformján feltűnik majd a kis Lucas arcképe, ő és családja 50 ezer dolláros (azaz 12 és fél millió forintos) jutalomban is részesül.

A cég ikonikus logója – amelyen Ann Taylor Cook, az első és eredeti Gerber baba látható – pont idén lett száz éves: 1928-ban került fel a bébiételekre és babatermékekre. Abban az időben a Gerber Products Company egy rajzpályázatot hirdetett, hogy minél hamarabb kiválassza a vállalat logóját, amely a legjobban és leghitelesebben tudja képviselni a cég forgalmazásra szánt termékeit. Rengeteg pályázat érkezett be, azonban volt egy, ami mindent vitt: Dorothy Hope Smith egy félig kész szénrajzzal hódította meg a zsűrit, amelyen egy négy hónapos gyermek, Ann volt látható. Így néz ki ma az idős hölgy:

Happy birthday to Ann Taylor Cook, the original Gerber baby who just turned 90!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Vibe
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló