BabaMama

Rémálom: hormonos gumicukrot osztottak a dadusok a gyerekeknek, hogy aludjanak

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.06 | 10:53

Pálinkás kenyér? Máktea? Ugyan már, az illinoisi óvónénik ennél update-ebbek. A melatoninba mártott édesség megtette a hatását, a dajkákat pedig letartóztatták.

Három illinoisi dajkát előállítottak, akik hormonba mártott gumicukorral veszélyeztették a rájuk bízott gyerekek épségét. Hétfőn ért véget a hobbi biokémikus dadusok illegális kísérlete, akik az alvási problémákkal küzdő felnőttek gyógyszerének hatóanyagát 2-3 éves gyerekeknél vetették be.

A des plainesi intézményhez kihívták a rendőrséget, amikor kiderült, hogy a 12 fős bölcsis csoportban milyen gumicukor került kiosztásra.

Állítólag így próbálták meg lenyugtatni a gyerekeket a délutáni altatás előtt.

– közölte március 5-én a helyi rendőr őrs szóvivője. A letartóztatott 32 éves Kristen Lauletta, a 19 éves Jessica Heyse és a 25 éves Ashley Helfenbein egyaránt beismerte, hogy cinkelt cukorral kínálta a csöppségeket.

HarrietEve9 (@harrieteve9) által megosztott bejegyzés,


Két vádpont fogalmazódott meg ellenük: a gyerekek életét és egészségét tettlegesen veszélyeztették. Abban a tudatban tették, hogy ártalmatlannak tartották a melatonint, ugyanis ez a hormon vény nélkül is kapható.

Nem oszthatták volna szét, a szülők tájékoztatása nélkül. Azt sem tudhatták, hogy allergiás reakció felléphetett volna-e.

A Yahoo News szerint a szülőket és a gyermekvédelmet hétfőn riadóztatták, a bölcsőde pedig saját, belső vizsgálatot is elrendelt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló