BabaMama

Gigászi cicivel kampányolnak a szoptatásért a londoni anyák

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.29 | 12:05

Ennek a mellnek a látványától tényleg sokkot kap minden prűd.

Ha március utolsó vasárnapját – ami Angliában az Anyák Napja – a brit fővárosban töltötted, akkor a Shoreditch nevű kerületben az alábbi hatalmas kebelbe botolhattál. Egy épület tetején domborodik a tejtől duzzadó női mellre egyértelműen utaló installáció, melynek a célja elsősorban nem a megbotránkoztatás volna, hanem hogy ráirányítsa a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.

Nehéz elhinni, hogy 2017-ben még mindig éles bírálatot kapnak azok a brit nők, akik nem otthon szoptatják gyermeküket

– áll a Mother London blogbejegyzésében. A Mother Projects nevű kezdeményezés kreatív csapatának egyik ötlete ez a figyelemfelkeltő akció: abban szeretnének segíteni a kismamáknak, hogy ne érezzék magukat frusztrálva, ha nyilvános helyen etetik meg kisbabájukat.

Azt szeretnénk ünnepelni, hogy minden nőnek joga van ahhoz, hogy eldöntse, hol és hogyan táplálja csecsemőjét. Anélkül, hogy ezért bűnösnek vagy feszélyezve kellene magát éreznie.

Teljesen abszurd, hogy 2017-ben a szoptatás (vagy akár a cumisüveges etetés is), ami a világ egyik legtermészetesebb dolga, stresszes legyen. Mi köze ahhoz bárkinek is, ha egy emberi lény megeteti az utódját?

Sajnos a káros társadalmi beidegződések még nagyon is valósak, és nehéz nem észrevenni a rosszalló tekinteteket, illetve az aljas megjegyzéseket. Talán ez a hatalmasra felfújt mell London közepén beindíthat egy párbeszédet a megbélyegzésről. A környéken elhelyezett információs plakátok ebben is segítenek – írja az Adweek.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló