BabaMama

Hoppá, a gyermek- és beteggondozók listájának fele kamu Amerikában?

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.01 | 20:33

A netes listázó oldalak hiányosságait mutatja az eset, ami más oldalakra is jellemző. Hagynánk a szemünk fényét egy engedély nélküli gyerekmegőrzőben?

A Care.com hagyományosan egy olyan gyűjtőoldal, amely a tengerentúli gyerekmegőrzőket, idősgondozókat vagy állatápolást vállalókat tömöríti. Most egy alapos ellenőrzés számos visszaélésre derített fényt. Közel 47 ezer (46,594) olyan intézmény vagy személy szerepel az adatbázisban, ami/aki nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Ez a listán szereplő helyszínek vagy illetők 45 százaléka.

via GIPHY

Vagy blöffölték a papírok meglétét, vagy pedig arról sem tudtak bizonyos dolgozók, hogy bekerültek ebbe az adatbázisba. A Wall Street Journal feltárta, hogy még olyan ovi is akadt, amelyik egyáltalán nem is létezik. A honlap kezelője azt állítja: felhívta már a figyelmet arra korábban, hogy az oldalon szereplő információk – ellenőrizetlenek. Pedig az eredet célkitűzésüket úgy fogalmazták meg, hogy csak a lecsekkolt intézményeknek/gondozóknak engedik meg, hogy szerepeljenek a felületen.

via GIPHY

Kilenc személyről most derült ki, hogy büntetett előéletű. A Stanford munkatársa, Daphne Keller úgy magyarázza a hiányosságokat, hogy

a listás internetes szolgáltatások minél többeket csábítanak a csatlakozásra, hogy kifelé számottevő növekedést mutasson fel a honlap.

Az ellenőrizetlen – többnyire önkéntes – jelentkezők pedig sajnos veszélyeztetik a biztonságot – teszi hozzá az Engadget.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.