BabaMama

Megint történelmet írt az új-zélandi miniszterelnöknő

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.25 | 13:18

A politikus New Yorkba magával vitte párját, és a háromhónapos Neve-t is.

Jacinda Ardern, a gyermeket miniszterelnöksége idején vállaló új-zélandi politikusnő sok mindenben úttörő volt eddig is. Most ismét olyat tett, mint amit senki korábban: csecsemőt vitt be a new yorki ENSZ-kongresszusra. Az Egyesült Nemzetek vezetőinek szeptember 24-ei éves találkozóján így részt vett Ardern kislánya, Neve is.

Amíg a közéleti szerepet vivő hölgy felszólalt, addig élettársa, Clarke Gayford szórakoztatta a csöppséget. A kislány június 21-én született az aucklandi kórházban, és a hathetes gyerekágy után a miniszterelnöknő vissza is tért pozíciójába.

A gyermekét anyatejjel tápláló Ardern mindenhová magával viszi Neve-t, így a 17 órás repülőútra is elkísérte a babája. Az utastársaktól természetesen elnézést kértek. Az anyaság és a szintén felelősségteljes, vezetői hivatás összeegyeztetése nem egyszerű, ám kislánya a várakozások felett teljesíti a kihívásokat. Párja, a tévés műsorvezető is rengeteget besegít.

 

View this post on Instagram

 

In my other life I’m a professional plus one.

A post shared by Clarke Gayford (@clarkegayford) on

Múlt héten még nem volt arra lehetőség, hogy a kormányfő vagy egy miniszter vihessen magával a tengerentúlra kísérőt, akinek útját az adófizetők állják. De a szabály módosult, így Gayford is velük tarthatott, viszont egyértelművé tették: saját zsebből fedezik a férfi útját. A bébi külön biztonsági kártyát is kapott Amerikában, így beléphetett a szigorúan ellenőrzött épületekbe. A jó alvó hírében álló kislánytól teszik függővé, milyen programokon hányan vesznek majd részt a családból.

Ardernt megelőzően csak Pakisztán első „embere”, Benzir Bhutto asszony szült hivatali időszakában: 1990 januárjában adott életet kislányának, majd hét hónap múlva távozott is pozíciójából, teszi hozzá a The Guardian.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.