BabaMama

Szalad a lakás? Megnézed ezeket a videókat és megnyugszol, ehhez képest nálad rend van

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.15 | 15:03

Karácsonyi stressz ellen nézegessünk megnyugtató és egyben felvidító rumlis otthonokat!

YouTube
YouTube

Szeretjük vagy sem, azon vesszük észre magunkat, hogy másokhoz méregetjük képességeinket, erőfeszítéseinket, azaz: saját magunkat. Nincs ez másként karácsony közeledtével sem: valakinél szemvakítóan ragyog az ablak, és real time-ban ki lesz posztolva az ünnepi menü, csillogó étkészlettel, a hófehér inges/ruhácskás gyerekek képeivel, akik a szaloncukrot is nyom nélkül csipegetik le a fáról.

Ők a számunkra elérhetetlenül magas mércét felállító és meg is tartó ismerőseink, de ha még feljebb is srófolnánk a lécet, akkor inkább celeb-lakások nézegetésével hangolódjunk le. A képeken persze nem szereplő (mexikói) bejárónő munkáját dicséri a mindig ragyogó enteriőr, annak dacára, hogy legalább 3-4 gyerek is életvitelszerűen az adott villában tartózkodik. A szomszéd fűje mindig zöldebb, ez igaz, főleg ha csak abba a puccos irányba tekintgetünk.

De ilyenkor érdemes másfelé is szétnézni. Van, aki például ugyanarra a pontra jut, mint Bartos Erika az Anna és Peti – Kistestvér érkezik című könyv egy adott részén (Süssünk palacsintát), mikor a totyogó öcsi lenyúlja és vigyorogva szétkeni a palacsintába szánt csokikrémet: fotógépet ragad. Ahelyett hogy fenyítene, így billen át a döbbenetén, akárcsak ez a szülő, aki négy gyereket nevel:

 

Girls’ room wasn’t getting warm so I took apart their vent, I now have a great way to illustrate what it’s like to have four children…

Egy kommentelő azt javasolja, hogy simán be kell csomagolni ezeket a játékokat, és már meg is oldódott az ajándékozás gondja.

Az együttérző lájkok vagy emodzsik igencsak jól esnek, de hogy hosszú távon, nevelés szempontjából érdemes-e súlytalanítani ezeket a rend- és tisztaság problémákat, az jó kérdés.

A profik már a kezükben videó üzemmódra állított készülékkel nyitnak be a helyiségbe és veszik fel, mibe keverednek a pár percre magukra hagyott kölykök:

Fokozhatjuk az élvezetet, ha még háziállatot is tartunk: ne lepődjünk meg, ha hópelyhek helyett bútorból származó vattapamacsok vagy vécépapír-foszlányok kezdenek el szállingózni egy óvatlan pillanatban. Egy remek módja a szülői visszavágásnak, ha a szívatós ajándékokkal „lepjük meg” rosszcsontjainkat:

Persze aztán érdemes elővenni az igazi ajándékot is, nehogy a srácaink bizalomvesztése tartós legyen, és hogy a szeretet ünnepe is jól alakuljon… Gondoljunk csak bele: a téli szünetet, beleértve a szilveszteri tülkölést és pukkantgatásokat is túl kell valahogyan élnünk.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló