Femin

7 dolog, amit csak az ért meg, akinek gyereke van

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.21 | 16:54

Egy részükről hallottál, más fejezetek teljesen újak voltak számodra. A szülői kollektív tudat döbbenetes mérföldkövei következnek.

1. Nincs nagyobb bűn, mint felébreszteni a gyereket.

Sok szörnyűség létezik a nagyvilágban a terrorizmustól az AIDS-en át a nemi erőszakig, de a gyerek felébresztése ezek között a megbocsáthatatlan bűnök listáján szerepel. Kikísérletezed és összerakod a napi rutint, tartod magad hozzá, egy órán át altatod, majd jön valami baromarc, és csönget, kiveszi az ágyából (mert olyan cuki), csókolgatja alvás közben és a többi… de visszaaltatnod – újabb egy, esetleg két óra – persze neked kell.

2. Mindent gyorsan, hidegen kell enned, és sosem egyedül.

Úgy érzed, most már sosem fogsz tudni egyedül reggelizni, ebédelni és vacsorázni. Ott lóg rajtad, és mire megérkezik a rendelésed, stílszerűen elunta magát, nyűgös és ordít, így te kapkodva falod be a forró ételt, vagy épp kihűlt, kőkemény fasírtot veszel magadhoz.

3. Már rég nem zavar, hol, hogyan és kivel, csak alhass.

Voltak időszakok, amikor nem értetted, hogyan lehet egy kanapén aludni felnőttként két gyerekkel, és azt hitted, ilyet te biztos nem fogsz csinálni… ma már ez természetes. Nincsenek elveid, a lényeg az a pár óra szunya, amivel így utolérheted magad.

4. Felügyelettel pisilni és kakilni végül is nem annyira gáz.

Amíg pici, magaddal kell vinned, ha ordít. Ha már nagy, utánad jön úgyis magától. Egy ponton túl megszokod hogy minden egyes magányos vécézésért hálát kell adnod: nem túl sok jut ki belőle

5. Igen, az egész lakásban bárhol találhatsz ételmaradékot.

Ha szülő vagy, egy idő után tudod, hogy a lakás legfurább zugaiban is találhatsz egy-egy falat ezt meg azt… sokszor már felismerhetetlen állapotban. Előfordul, hogy csak a szag árulja el az elveszett mandarinhéjat, de akkor, amikor már vegyi fegyverként is lehetne használni akár.

6. Pontosan tudod, milyen más a valóság, mint a filmek.

A filmekben a babák szerető nagycsaládba érkeznek, ahol a nagypapák egymással versengve festik ki a házat és – legfőképpen – a babaszobát, a nagymamák pedig kezüket-lábukat törik, hogy vigyázhassanak néha a gyerekre. A valóság: a nagyapa még az életben nem vette kézbe a gyereket, a nagymama meg a szomszéd utcából nem hajlandó átjönni vigyázni a kisunokára, viszont örömmel oszt ki, mit csinálsz rosszul. Az összes ilyen gejl családi vígjáték átverés, a gázabbik fajtából.

7. Mindenki, de mindenki fog tudni tanácsot adni. Nem baj, hogy nem kérted.

A gyerek valamiért közügy. Mindenki aki valaha szült/nemzett, tanácsot fog adni, mit hogyan csinálj, még ha ez éppen nem is kivitelezhető. Ha segítségre van szükség, akkor persze valamiért soha nincsenek ilyen sokan körülötted – érdekes.

Persze, azért csak imádja az ember a kölkét, akármilyen is, nem igaz?

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.