Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Femin

Az amerikai Elle is meglépte, a címlapra villantós transzgender modellt tett

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.10 | 19:10

Az újság történetében a hányatott sorsú Indya Moore lett az első nemváltó.

Indya Moore lett az első nemváltó, akit az amerikai kiadású Elle magazin a borítójára tett.

 

View this post on Instagram

 

thank you @ninagarcia for choosing me to be your cover of june. this is an immense honor. im still taking it in. It’s extremely overwhelming. I appreciate you for leaning into me, knowing the future i stand for & by covering me for june- acknowledging the way I utilize my platform to uphold those values & this vision. It’s so Revolutionary to have someone like be your cover star. Especially as june approaches i’m thinking about the stone wall anniversary and how many black and brown queer people have died so queerness and gender variant/trans experiences can be humanized. We have come so far and I am so thankful that something about me or my community opened your eyes to us in the ways it has that resulted in my feature. There is still more work to do and everyday, and in nearly every conversation I hold I am thinking about ways to access people who are not systemically marginalized to inform them enough so that the burdeon doesn’t always fall on marginalized black brown queer and gender variant peoples backs to free ourselves from chains we did not create. We still have a long way to go. Queerness doesn’t seem always ok to exist unless it entertaintains the non queer majority- Gender variant and transness doesn’t always seem to be okay when it doesn’t entertain the non gendervariant /trans majority and black/brownness doesn’t seem to be okay when it isn’t entertaining the non black and brown majority. This june- I hold a very personal and special, celebratory pride for my intersectional identities and the ways those who don’t or may not share those identity experiences take part in celebrating them too. ELLE: @elleusa Editor in Chief: Nina Garcia @ninagarcia Photographer: Zoey Grossman @zoeygrossman Stylist: Charles Varenne @charlesvarenne Hair: Hos Hounkpatin @hoshounkpatin Makeup: Vincent Oquendo @makeupvincent Manicure: Marisa Carmichael @marisacarmichael

A post shared by IAM (@indyamoore) on

A villantós modell arca egyébként a Loius Vuitton és a Calvin Klein kampányaiból már ismerős lehet.

Köszönöm, hogy én lehettem az első transzgender személy, akivel ezt megléptétek. Tudom, hogy nem én leszek az utolsó. Izgalommal telten várom, ahogyan az Elle a befolyását latba vetve, segíti a nemváltó tehetségeket láthatóbbá tenni. Egy biztonságos felületet nyújt a magazin a maga hathatós módján, tudván, hogy ezzel akár támadásoknak is kiteheti magát.

hálálkodik Twitteren.

Más országokban már Valentina Sampaio és Lea T ékesítette a címlapot, ám az Államokban hasonlóra korábban még nem volt precedens. Jada Yuan a címlapsztoriban kiemeli, hogy például Indya elfogadja azt, ha nőneműként (she) hivatkoznak rá, hogy megkönnyítse a zavarban lévők hozzáállását a nemváltókhoz.

A queer közösség színesbőrű tagjainak egyáltalán nem súrlódásmentes a viszonya a többségi társadalommal. Sok tragédia történik velük – erőszak, szegénység és gyakran kizsákmányolás a sorsuk. Moore is megjárta a poklot – mikor felfedezte a magában megbúvó nőt, hamar kihúzta a gyufát a Jehova Tanúinál.

 

View this post on Instagram

 

✨My body. My Autonomy. My Political Territory✨ Also Rihanna invented nipples.

A post shared by IAM (@indyamoore) on

Szülei a világra jöttekor fiúként jegyezték be, ám mikor a dolgok eldurvultak, állami gondozásban kötött ki:

Sokszor, mikor a szülők túl sokat fegyelmezik a queer gyereküket, az a céljuk, hogy megvédjék őt a várható sérülésektől. Ők maguk nem akarnak ártani, ám mégis ez történik: pont azt adják, amitől félünk, hogy a világtól kapnánk meg.

A gyerekotthonból kijárt a bronxi Community Pride Centerbe, ahol megismerkedett Dominique Jacksonnal. Ő volt az első transzgender személy, akit látott. Majd kapott egy nemváltó nevelőt, ekkor kezdett hormonokat szedni, amitől a teste és a lelke is jobban lett. 16 éves korában azonban ez a nevelő megtagadta tőle a készítmények szedését, ekkor kényszerült prostitúcióra:

Ha folyamatosan dolgozom, akkor majd megengedhetem magamnak a hormonokat. Gyerek voltam, nem tudtam még, mi ez az egész – akkor szembesültem azzal, hogy mi az, hogy strici.

 

View this post on Instagram

 

Hmu trailer all hair no make up lil breakout. loving my skin unconditional

A post shared by IAM (@indyamoore) on

Elszenvedett nemi erőszakot és további bántalmazásokat is. De a sorsa aztán kedvezően alakult: Instagram-posztjaira felfigyeltek a House of Xtravaganza nevű, színesbőrű LGBTQ-közegben, majd független filmekbe is elhívták. Aztán jött a Pose című sorozat, illetve az IMG modell-ügynöség az életébe, teszi hozzá az Out.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló