Femin

Neked megvan a Toblerone alagút?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.16 | 13:17

A csoki és a combok összejöttek.

Illusztráció: 123rf.com

Ismerjük a Toblerone csokit igaz? A finom, háromszögekből álló európai édesség. Most viszont pont ezek a háromszögek okozzák az Instagramon napjainkban terjedő, egészségtelen testképőrületet. A képmegosztó felületen akkor taggeljük ezt a címkét, ha a képen a nő combjai közt feltűnik a háromszög: a combok felső része és a fenék keretezte rés.

A tag magában még nem ártalmas – létezik ennek az ellenpéldája, a mermaid thighs (sellő combok), amikor összeér a két comb. A gond ott kezdődik, ha ez mint követendő példa jelenik meg. A vékonyabb combokkal rendelkezőknek természetüktől fogva van háromszög a combjuk felső részénél, viszont ez nem kell, hogy etalon kinézet legyen.

Az efféle címkékkel az a baj, hogy sztenderdeket állítanak a közösségi médiát használók szemében: „ez a divat, így kell kinézni!” Ez nem újkeletű dolog, évszázadok óta léteznek testideálok, de nem mindig kell követni azokat. A más (értsd: összeérő combú) testalkatú nők esetében valószínűleg sosem alakul ki ez a rés, és nem kéne, hogy emiatt valaki kevesebbnek érezze magát.

A címkézéssel még nem nagyon jutottunk előrébb, hiszen ez is egyfajta megbélyegzés, skatulyába rakás – mintha azokból nem lehetne kitörni. Legyünk akár #mermaidthighs vagy #thighgap, vagy a frissen trendi #tobleronetunnel, a lényeg, hogy megbékéljünk azzal, amilyenek vagyunk. A testedzést, diétázást pedig ezután csak ésszerű keretek között tegyük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Esős napra ébredünk ma is
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 12.