Femin

Férfiak, ha egy kicsit jobban bánnátok a kolléganőitekkel, akkor így legyetek résen!

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.24 | 06:46

Mindannyian tehetünk azért, hogy ne legyen ennyi ok #metoo-ra.

A Guardian oldalán olvasható egy terjedelmes, ám annál fontosabb lista, hogyan lehetne a férfiak attitűdjében valódi változást kezdeményezni, ahelyett, hogy kikezdenének a nőkkel. Nemcsak a munkahelyi kapcsolataink szorulnak revízióra, hanem minden élethelyzet alkalmas lehet arra, hogy kissé tudatosabban munkáljuk a jót. Nicole Silverberg brooklyni tévés szerző meg van arról győződve, hogy ha a férfiak elszánták magukat arra, hogy partnerek legyenek a zaklatások csökkentésében,  akkor tényleg javulhat az egyelőre még fokozódó nemzetközi helyzet.

 

Hé, srácok, van már valami ötletetek arra, mégis mire kellene jobban odafigyelnetek? Mert bizonyára észrevettétek, hogy elértük a végpontot: elég volt, eddig és ne tovább. Muszáj lesz megváltoznia a világnak, és egy barátságosabb irányba kell haladnunk innentől, együttműködve.

Beszéljétek meg a kollégákkal, kik „furcsák” odabent.

Ne tárgyaljátok ki a csajokat.

Ha egy olyan csapat áll össze egy projekthez, amelybe egyáltalán nem került be nő, pedig lett volna rá lehetőség, akkor azt tegyétek szóvá. Akár utasítsátok is vissza, hogy ilyen feltételek mellett kelljen azt a munkát vállalni.

Ha látsz egy férfit, aki belevág egy munkatársnője szavába, akkor udvariasan jelezd, hogy a hölgy mintha még nem fejezte volna be a mondandóját!

via GIPHY

Szakmai szempontból nem érv, ha egy nőt „őrültnek” tartasz.

Ne szédítsd a kolleginákat azzal a dumával, hogy méltányolod a feminizmust. A mindennapi tetteiddel fogod úgyis kiérdemelni a bizalmukat, nem a közösségi médiában szajkózott szólamokkal.

Kerüld el azt, hogy megérintesz számodra idegen nőket. És őszintén nézz magadba, miért érzel késztetést bármi ilyesmire.

Azon kattogsz, hogy valamiért a világ összes nője alapból tartozik neked valamivel? Ez nincs így, ugyanis a tiszteletüket neked kell kivívnod. Minden egyes esetben. Könnyebb dolgod lesz, ha indításként kimutatod irántuk azt, hogy te is értékesnek tartod őket.

Csak akkor küldj fényképet a nemi szervedről, ha ezt kifejezetten kérték tőled.

Ha visszautasította valaki a randi meghívásodat, akkor nyugodtan engedd el a dolgot.

Ha egy nő kerek perec kimondja, hogy igenis, vágyik arra, hogy veled szeretkezzen, akkor kaptál csak zöld utat. Más esetben semmi jogod sincs rámászni.

Ha egy nő történetesen annyira ittas, hogy már nincs döntésre képes állapotban, akkor az nem jelent automatikusan felhívást keringőre, sem neked, sem a haverodnak. Lépj közbe, ha úgy veszed észre, ha valaki visszaélne egy ilyen helyzettel.

via GIPHY

Ha helyesen cselekszel, akkor viszont ne várd el, hogy a nő cserébe a karjaidba boruljon, és magasztalja lovagi erényeidet. Köszönjük, hogy tisztességes vagy, de ez a saját lelkiismereted miatt legyen elsősorban fontos, ne a hálára játssz ilyenkor.

Vonj be kreatív projektekbe nőket, és egyenrangúként bánj velük.

via GIPHY

Felejtsd el örökre a nőgyűlölős vicceket.

Nem érdemes azt várnod, hogy minden lány barátságos és cuki lesz, mert a valóságban nem vagyunk mindig ilyenek, és akkor úgyis csak feldühödsz, ha csalódás ér.

Ne ítéld meg előre egy hölgy intelligenciáját, képességeit vagy vágyait, az alapján, hogy hogyan öltözködik.

Annyit fizess egy női munkaerőnek is, amennyit egy férfinak adnál.

Ha egy nőtől hallod, hogy valamit elcsesztél, és te is tényleg szarul érzed magad, akkor ne kend az egészet arra a nőre, hogy kicsit jobban érezd magad. Kérj bocsánatot, és húzz el inkább.

Ne azt azt büntesd, főleg ha ellenkező nemű, aki véletlenül tanúja lett annak, hogy mennyire sebezhető vagy.

via GIPHY

Ha számon kérnek rajtad valamit, ne vegyél fel egyből védekező álláspontot.

Felesleges arra várnod, hogy a saját szemeddel is lásd, mire képes egy szörnyeteg hírében álló férfi. Bízz inkább a nők szavában, akik ezt tanúsíthatják.

Ne élj vissza a pozícióddal, a hatalmaddal, hogy megszerezd a nő figyelmét, társaságát, testét.

A benned rejlő erőt inkább arra fordítsd, hogy ha kell, védj meg olyan lányokat, akiket le akarnak uralni a közeledben lévő férfiak.

via GIPHY

Ne mantrázd azt magadnak, hogy te úgysem vagy nyeregben, ezért sosem fogsz bántóan vagy elnyomóan viselkedni nőkkel.

Ha egy nő fájdalmát át tudod érezni, akkor ne a saját rossz érzésed vegye el a fókuszt az ő gondjáról.

Véletlenül se gondold azt, hogy ez a lista rád úgysem érvényes.

Azt még hozzátenné a szerző, hogy a transznemű és a további, nem hetero személyekre fokozottan érvényesek ezek a pontok, mivel ők még érzékenyebbek, a “gyengének” mondott nemnél is, és – tegyük hozzá, jó okkal…

 

 

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.