Femin

Az Instagram nem viseli, ha egy nő terhesen edz

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 19:53

A közösségi oldalak adminjai a jelek szerint prűd, öreg férfiak: egy népszerű fitneszedző hathónapos terhesen emelgette a súlyokat, felfüggesztették a profilját.

Brittany Perille sikeres fitneszedző, és majdnem egymillió ember követi az Instán. Akkor sem hagyta abba a munkát (és a posztolást), amikor teherbe esett, sőt, külön edzést is kitalált várandós nőknek, és be is mutatta, hogyan edz hat hónapos tehesen. Lehet, hogy ez sokaknak megdöbbentő, de a legfurcsábban az Instagram adminjai reagáltak: „meztelenség” miatt egy időre felfüggesztették a fiókját. Erről a videóról volt szó:

Egyértelmű, hogy szó sincs meztelenségről, korábban ennél meredekebb, például melltartós képeket is jócskán posztolt a 27 éves edző. Perille-t sokkolta és megdöbbentette a felfüggesztése. Azt mondja, korábban nem sokszor találkozott a „testszégyenítés” jelenségével, legfeljebb azzal, hogy egyes kommentelők szerint túl izmos, de mióta várandós, folyamatosan azt kapja, hogy „túl nagy” vagy „túl terhes”, meg hogy miért látszik ki a csupasz hasa.

Perille szándékosan posztol terhesen edző képeket és videókat, mert meg akarja változtatni a várandós nőkről kialakult sztereotípiákat. Az Instagram azóta már visszakapcsolta a profilját, a videó is újra látható, de ez konkrét, pénzben is kifejezhet veszteséget okozott neki, hiszen innen érkezik a saját oldalára is a legtöbb látogató, illetve így értékesíti az edzésprogramját, és az instás népszerűség miatt tudott szponzort is találni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.