Femin

Így küzdenek az ausztrál nők azért, hogy az abortusz ne legyen bűncselekmény

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.19 | 13:48

Az új-dél-walesi anya, Christine Donayre maga három küreten van már túl.

Christine Donayre egy 48 éves anya, aki már háromszor feküdt kés alá. Pár éve tudta meg, hogy bűncselekménynek számít a magzat művi úton való eltávolítása Új-Dél-Walesben.

Gyakorlatilag mindhárom esetnél letartóztathattak volna; főleg a legelső abortuszomnál, amikor még csak 18 éves voltam.

Jelenleg viszont nem csak a kismama, de a nőgyógyásza is előállítható, ha orvosilag nem indokolt esetben hajtja végre a beavatkozást. Donayre az Our Bodies Our Choices nevű közösség alelnöke, akik az abortusz dekriminalizációjáért küzdenek.

 

A közhiedelemben még az él, hogy aki nem szeretné megszülni a megfogant gyermekét, az csak fiatal és tanácstalan lehet, akit le kell beszélni a műtétről:

Nekem nagyon más a tapasztalatom, a legutóbbi abortuszom például akkor volt, amikor már mind a három gyerekem megszületett. Egyértelmű volt számomra, hogy nem akarok több babát. Azt szeretném, hogy belássák az emberek, hogy a nőknek fontos az, hogy eldönthessék, hogyan kezeljék a nem kívánt terhességüket.

Közvéleménykutatásuk azt hozta ki, hogy a megkérdezettek 73 százaléka dekriminalizálná a beavatkozást, de attól még a törvényhozás szintjén nem lesz egyszerű átvinniük az akaratukat.

 

View this post on Instagram

 

@buzzfeedoz spoke to Christine on behalf of OBOC about the importance decriminalising abortion and why the myths and stigma are all wrong. . “I had no idea myself that abortion was still in the criminal code in NDS until a couple of years ago, and was horrified that that was the case.” . “It wasn’t too hard for me to see a doctor and have a conversation, but it angered me when I found out it was illegal and that I could have technically been prosecuted, especially the first one as an 18-year-old.” . More than three in every four people in NSW were unaware abortion was still a crime, and about just as many thought it should be decriminalised. If this is you, join us. Sign up to our mailing list, let us know if you want to volunteer, donate to our campaign, share our posts. It’s time. Visit our Facebook page or Twitter to read the full article. #abortion #nswpol #reprorights #ourbodiesourchoices #prochoicensw #buzzfeed

A post shared by Our Bodies Our Choices (@ourbodieschoices) on

A vallási meggyőződésűek sem könnyítik meg a dolgukat, akik a méhben megfogant életet védenék.

Mi a személyes, érzelmi oldalával küzdünk a kérdésnek, addig a pártok a szavazatokra mennek.

2013-ban egészségügyiekkel, jogászokkal és nőjogi aktivistákkal kampányolt, ám a kereszténydemokrata férfi, Fred Nile kerekedett felül, teszi hozzá a BuzzFeed.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló