Szépség

Otthoni praktikák, hogy ne látszódjon annyira a másnap az arcodon

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.01 | 12:03

Sokan már az előszilveszteri bulin is hatalmasat tombolnak, és még itt a szilveszter is: egy átbulizott éjszaka után reggel a tükörbe nézve sokszor nem olyan arc néz vissza ránk, amivel szívesen emberek közé mennénk. Mutatunk néhány tippet, amikkel kicsit felfrissítheted magad, és még drága kencék se kellenek hozzá.

Ismerős az érzés? Reggel felkelsz, belenézel a tükörbe, és egy sápadt, puffadt arcú valaki néz vissza rád. A baj viszont az, hogy neked még jelenésed van ma: egy másik buli, vagy ebéd a családdal…

giphy-24

A legfontosabb, hogy buli után legyen annyi lélekjelenléted, hogy ne sminkben aludj el. Ez sokszor nem könnyű feladat, de hidd el reggel még hálás leszel magadnak, ha lemosod az arcodról a festéket, és a buliban ráragadt koszt. Igyál egy nagy pohár vizet is, hogy ellensúlyozd az alkohol dehidratáló hatását.

Ha szerencséd van, akkor reggel nem fájós fejjel ébredsz fel, de az arcod valószínűleg egy kicsit szét van csúszva. Ilyenkor jöhet a következő néhány frissítő tipp.

Irány a konyha!

Bizony, első lépésben itt kell felszerelkezni: főzz le egy jó kávét a kotyogóssal, fogd a zaccot, tedd külön egy kis tálkába, még szükség lesz rá. (A tegnapi lefőzött kávéból maradt zacc is tökéletes, nem muszáj új kávét készíteni.) Ha van elég joghurtod, akkor keverj hozzá a zacchoz is egy pohárkával, de ne ess kétségbe, ha nincs.

forrás: Pixabay/kerdkanno

Egy másik tálkában egy kevés joghurtot, vagy kefirt keverj össze egy reszelt uborkával, citromlével és mézzel: ebből frissítő arcmaszk készül. Vágj két karikát is az uborkából, ezek a szemedre kerülnek majd. Hajts le egy nagy pohár vizet, és vidd magaddal a fürdőszobába a zaccot, és a frissítő maszk kellékeit.

A fürdőben…

Egy hajmosás nagyon sokat dob az ember közérzetén, de ilyenkor a legtöbbet egy hideg zuhany segít: megnyugtatja a felpuffadt és piros bőrt, fokozza a vérkeringést.

A joghurtos-zaccos keverékkel radírozd végig az egész testedet. Ha nem volt elég joghurt a hűtődben a művelethez, akkor a tusfürdőd is megteszi keverőanyagként. Ne dörzsöld erősen, mert könnyedén felsértheted a bőrödet. Az arcodról se feledkezz meg, bátran simítsd át a zaccal! A kávézaccban található koffein serkenti a vérkeringést, nekünk pedig pontosan erre van szükségünk.

A photo posted by Rita Jacobsen (@frk_prym) on


Miután végeztél, feküdj le az ágyadba, és tedd fel a joghurtos keveréket az arcodra, az uborkát pedig a szemeidre. A szem körüli részt akár egy jégkockával is frissítheted, a meleg víz csak visszahúzza a duzzanatot. Érdemes egy plusz törölközőt tenni a párnára, nehogy összekend az egész ágyat: 15 perc pihenő után az arcod teljesen felfrissül.

forrás: youtube.com

Ha ezeket a tippeket kipróbálod, akkor nem kell vastagon kifestened magad ahhoz, hogy elrejtsd a tegnapi este nyomait. Fontos, hogy a bőrradírozást nem szabad túlzásba vinni: heti egyszer-kétszer bulimentes héten is ajánlott, de ha túlzásba viszed, akkor hosszú távon ártasz a bőrödnek.

Persze akkor fogad legkevésbé zombi fej a tükörben, ha nem iszol alkoholt, és időben lefekszel aludni: nincs mit tenni, előfordul néha, hogy ez nem sikerül, főleg így szilveszter környékén.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló