Szépség

Hiánypótló: jön az okosfésű, ami megmondja, jól bánsz-e a hajaddal

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.05 | 13:09

Ha eddig aggódtál, hogy megfelelően fésülködsz-e és van kétszáz dollárod, fellélegezhetsz. Ennyiért öt szenzorral és WiFi-vel felszerelt fésűt kaphatsz hamarosan, ami a kapcsolódó telefonos appon keresztül megmondja, mit csinálsz jól és rosszul hajápolás közben.

Fotó: Alex Wong/Getty Images
Fotó: Alex Wong/Getty Images

Zuckerbergnek még a rövid hajával is rohannia kell a boltba, ha piacra dobják az okosfésűt, amivel tutira nem állsz majd tanácstalanul a tükör előtt, hogy mindent jól csináltál-e.

Sebességmérő és giroszkóp vizsgálják a gyorsaságot és a fésülködés irányát, a konduktivitás-mérő megállapítja, hogy mennyi nedvesség és milyen anyagok vannak a hajunkban. Elektromos mérőeszköz segítségével derül ki, hogy megfelelő erősséggel (gyengédséggel) nyomjuk-e a fésűt a fejünkhöz.

Nem találod ki elsőre, hogy mit csinál a beleszerelt mikrofon: a telefonos app segítségével mondja meg, hogy egészséges-e a hajunk! A L’Oréal kutatói szerint a szoftver a felvett hang segítségével ezt is ki tudja elemezni. És ez alapján természetesen a cég saját termékeit ajánlja fel megvásárlásra, hogy javítani tudjunk a mutatókon, ezért egy kis marketing turpisság sejthető a technológiák mögött.

Az viszont biztos, hogy ennél sokkal izgalmasabb lesz vele a fésülködés:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló